Fetele de aur de la „Roman-Vodă” se pregătesc pentru admitere

Dimensiune text

Andreea Giosanu și Marina Giurgică au obținut 9, 86 la Bacalaureat, cea mai mare medie din Roman. Absolventele Colegiului Național „Roman-Vodă” își doresc să continue studiile în țară.

Media 9,86 obținută în urma examenului de bacalaureat le-ar fi asigurat un loc în multe universități din străinătate, dar absolventele Andreea Giosanu și Marina Giurgică de la Colegiul Național „Roman-Vodă” au ales să urmeze două dintre faculătățile din țară, la care modalitatea de selecție este examenul de admitere.

Andreea Giosanu își dorește să urmeze cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare Iași, urmând să susțină examenul la matematică.

”Mă văd în postura de inginer programator după alți patru ani de studiu, pentru că mi-a plăcut profilul matematică-informatică pe care l-am urmat în liceu. Deși părinții sunt ingineri, nu ei au ales pentru mine, însă sunt convinsă că se vor bucura după susținerea admiterii”, a spus Andreea Giosanu.

Marina Giurgică a ales să studieze Dreptul la Universitatea București, acolo unde modalitatea de admitere o reprezintă examenul scris la economie și gramatica limbii române.

”Mi-am dorit această facultate încă din clasa a VIII-a. Nu pot spune de ce am făcut această alegere atunci, însă sunt sigură că altceva nu mi s-ar potrivi. Îmi doresc să aleg mai departe magistratura și să îmi construisc o carieră frumoasă aici, în țară”, a spus Marina Giurgică.

Cele mai mari note, fără meditații

Cei care au obținut notele mari, anul acesta, la examenul de Bacalaureat sunt cei care au participat la orele de curs, și nu cei care au apelat la meditații.

”Există posibilitatea de a nu fi compatibil cu profesorul care predă la clasă, dar cert este că primul pas este de a fi prezent la ore. Nu este suficient, cum cred mulți, să mergi la meditații și apoi să nu mai mergi la ore. Nici eu, nici colega mea nu am făcut medidații în acest an pentru examenul de Bacalaureat”, a spus Andreea Giosanu.

În opinia fostelor roman-vodiste, reintroducerea examenului de admitere la facultate este de bun augur, față de ”dosarele de admitere” ce aveau în calcul media anilor de liceu.

”O medie de 10 se obține altfel la Colegiul Național «Roman-Vodă», cu un efort mai intens, comparativ cu alte licee. Nu ar fi fost corect ca elevii care muncesc mai mult să ocupe poziții de egalitate cu cei care muncesc mai puțin pentru aceleași medii”, a declarat Marina Giurgică.

Anul acesta, Colegiul Național „Roman-Vodă” a înregistrat cea mai mare rată de promovabilitate din municipiul Roman, 98,38% dintre candidați promovând examenul de Bacalaureat.


COMENTARII

WORDPRESS: 0