Prima paginăReligieCultural

„Festum domini”, festivalul muzicii şi al credinţei

Dimensiune text

În perioada 26 – 28 septembrie, la Institutul Teologic Franciscan are loc Festivalul de muzică sacră „Festum Domini”. Intrarea la concerte este liberă.

Începând de joi, 26 septembrie, Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan este gazda celei de-a treia ediţii a Festivalului de Muzică Sacră „Festum Domini”. Evenimentul este organizat de Academia „Petru Tocănel”, în parteneriat cu Asociaţia româno-germană „Remesianul”, cu sediul la Münster. Cuvântul de deschidere a fost rostit de monseniorul Petru Gherghel, Episcop de Iaşi, preot Emilian Cătălin OFMConv, Ministru Provincial, preot universitar lector Damian Pătraşcu, rector al Institutului Teologic Romano-Catolic, preot Mihai Caităr, preşedintele Asociaţiei „Remesianul”, şi preot Eugen Răchiteanu, OFMConv, preşedintele Academiei „Petru Tocănel”. Prima zi a fost dedicată prezentărilor de dizertaţii, sesiunea fiind deschisă de monseniorul Alberto Turco, preşedintele de onoare al festivalului.

Programul de vineri, 27 septembrie, începe de la ora 15.30, cu un recital al corului „Joculatores Domini” al Institutului Teologic Franciscan din Roman, dirijat de preotul Ciprian Antălucă, urmat de un recital al sopranei Mihaela Cotarcea, din Cluj Napoca, un recital al lui Adrian Aciobăniţei, organist din Bacău, un recital al corului „Juvenes Ecclesiae” al Catedralei Romano Catolice din Iaşi, un recital al sopranei Anca Cecilia Păuleţ, din Bucureşti, şi de un recital al lui Alexandru Catău, organist din Cluj Napoca. Seara se încheie cu un concert Trio de chitare, susţinut de Marian Bălan, Viorela Filimon şi Any Gaidarova.

Sâmbătă, 28 septembrie, vor cânta, începând de la ora 15.30, corul „Pastores Amicitiae” al Parohiei Iisus Bunul Păstor din Roman, corul de copii „Pueri Cantores” al Institutului Ecumenic de Muzică Sacră Bucureşti, Grupul vocal „De Angelis”, din Bucureşti, corul „Schola Cantorum Muşatină” al Academiei „Petru Tocănel” şi cvartetul de coarde „Eutherpe”, Schola gregoriană feminină „In dulci jubilo” al Institutului Ecumenic Bucureşti, corul „Angeli” din Cluj Napoca şi corul „Magnificat” al Catedralei Schimbarea la faţă din Cluj Napoca. Seara se va încheia cu un concert al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, dirijor Ovidiu Bălan.

Ultima zi a festivalului, 29 septembrie, începe la ora 10.30, cu Sfânta Liturghie, oficiată de Monseniorul Alberto Turco, urmată de un concert al Ansamblului „Archaeus” din Bucureşti. Intrarea la evenimente este liberă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0