Prima paginăRuralCultural

Festivaluri de datini şi obiceiuri, în satele din zona Romanului

Dimensiune text

Autorităţile locale de la Ion Creangă pregătesc pentru locuitorii comunei o serie de activităţi specifice sărbătorilor de iarnă. „Festivalul de datini şi obiceiuri pe care îl organizăm în ajunul Anului Nou are o tradiţie neîntreruptă în comuna Ion Creangă. Prin această manifestare, vrem să păstrăm nealterate tradiţiile locale. În ultima zi a anului, aşteptăm urători şi formaţii din toate satele, a căror evoluţie va fi urmărită de toată suflarea comunei”, a declarat Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă. Pentru această acţiune, administraţia publică locală va aloca 12.000 de lei.

Şi Primăria Bozieni are programat, pentru ajunul Anului Nou, un festival de datini şi obiceiuri de iarnă, la care participă între 7 şi 800 de persoane. „Pentru urătorii care vor veni la primărie în ziua de Ajun, voi pune la dispoziţia acestora 200 de litri de vin, iar dintr-un fond alocat special pentru eveniment vom cumpăra colaci şi dulciuri”, a spus Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni. Localnicii vor avea ocazia să admire măştile, urşii, caprele şi să asculte urăturile şi teatrul popular specifice acestor tradiţii. Toate formaţiile participante la festival vor fi recompensate cu bani.

Autorităţile locale de la Văleni vor organiza, pe 31 decembrie, prima ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri. Manifestarea va avea loc în faţa primăriei din satul Văleni şi se doreşte să devină tradiţie. Toate formaţiile participante la Festivalul de datini şi obiceiuri vor primi bani şi colaci de la autorităţile locale.

La cumpăna dintre ani, primarii din jurul Romanului vor fi prezenţi în centrul comunelor pe care le gestionează, unde vor ciocni un pahar de şampanie cu localnicii.COMENTARII

WORDPRESS: 0