Festivalul Zargidava a adus istoria în prezentul Roman

Festivalul Zargidava a adus istoria în prezentul Roman

Dimensiune text

 

 

Trei zile parcă desprinse din povești s-au derulat în Roman, în acest final de săptămână, când peste 200 de femei și bărbați pasionați de trecutul țării au organizat o tabără și au reconstituit momente de luptă din istoria României, de la Burebista și până la primul război mondial.

Organizatorii, parte a mai multor asociații – Geto-Dacii din Moldova, Garda Apulum, Historia Renascita, Nimfele Daciei, Tradiția Militară și Deutsche Frey Corps – au ajuns la Roman vineri seară, când, în centrul orașului, au făcut o prezentare și au luminat orașul cu torțe. Sâmbătă și duminică, în Kartodrom au amenajat corturi de unde vizitatorii au putut afla câteva despre stilul de viață al înaintașilor, au aflat secretele luptelor din trecut, au putut degusta din gastronomia antică, dar și să urmărească reconstituirea războaielor traco-romane sau pe cele daco-romane. Nu au lipsit gladiatorii, dansurile și câteva din ritualurile antice. Sâmbătă seară, atmosfera de bună dispoziție a fost asigurată de formația ”Focul viu”, iar în această seară vor concerta Elena Gheorghe și Lorenna.

Cei care nu au dorit să stea la terasele amenajate în iarba din Parcul Zăvoi au fost primiți cu bucurie în tabăra organizatorilor, acolo unde au fost cinstiți cu mâncare făcută la ceaun și cântece în jurul focului de tabără. Pe pagina de socializare a Asociației Culturale Geto Dacii din Moldova au fost postate mai multe clipuri și fotografii de la eveniment, care au atras numeroase aprecieri.

 

 

Foto: Mediafilm Cristian Pandelea

 

 

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0