Prima paginăTimp liber

Festivalul mustului – tradiție şi voie bună la Hanu Ancuței

Dimensiune text

Hanu Ancuţei şi SC Turoag SA îi invită pe toţi cei care simt şi trăiesc româneşte la un eveniment de promovare a tradiţiilor şi valorilor româneşti. Sâmbătă, 3 octombrie, pe terasa de la Hanu Ancuţei se va desfăşura Festivalul Mustului, un adevărat regal gastronomic, ce îmbină bucătăria românească tradiţională, muzica lăutărească şi spiritul de poveste al Hanului.

Invitaţi speciali vor fi renumiţii interpreţi de muzică de petrecere Cornelia Catanga şi Aurel Pădureanu.

han21„Pentru că este sezonul recoltelor, acest eveniment se va adresa şi gurmanzilor, care vor putea să se înfrupte din bucate gătite atent, după reţete originale, în bucătăria Hanului: pastramă de oaie cu mămăligă, mici, cârnaţi sau ghiveci de legume cu berbecuţ. Împătimiţii reţetelor culinare vor avea ocazia să vadă cum se fac magiunul, pâinea de casă, cozonacii şi plăcintele la cuptor. Cei care doresc să ducă acasă ori celor dragi spiritul legendar al Hanului pot cumpăra oale cu sarmale şi zacuscă, păstrămuri, cozonaci, magiun şi dulceţuri făcute în casă”, a precizat Elena Nuşa Chiriac, director general Hanu Ancuţei.

Evenimentul de pe 3 octombrie va începe la ora 18.30 şi se va termina în jurul orei 23.30. Participarea la eveniment costă 50 de lei de persoană, iar preţul include intrarea la concert, o cană cu must şi o turtă cu slănină.

COMENTARII

WORDPRESS: 0