Festivalul Luminii, ediția a cincea

Dimensiune text

Centrul „Adormirea Maicii Domnului” Pildești a organizat sâmbătă, 13 iunie, cea de-a V-a ediție a evenimentului național „Festivalul Luminii”.

festival 2Cercetaşii din cadrul Centrului “Adormirea Maicii Domnului” Pildeşti s-au adunat în curtea bisericii noi din localitate, pentru a le demonstra celor prezenţi că frumuseţea poate fi redescoperită chiar şi în cele mai mărunte lucruri. În timpul acestei ediții a festivalului au fost aprinse aproximativ 3.000 de lumânări.

Evenimentul a început la ora 21:00, când, după rugăciune și câteva cuvinte ale autorităților, au început atelierele. Participanții s-au putut bucura de face-paiting, modelaj de baloane, caricaturi și au putut lăsa un gând bun sau o impresie la atelierul de impresii. Un alt atelier a fost acela cu prăjituri și înghețată, pregătit de Grupul de familii, cu scopul de a strânge fonduri în scop caritabil.

La ora 22:00 a început momentul artistic. Cercetașii, de la lupișori, până la lideri, au reușit să aducă zâmbete și emoții în inimile participanților, care s-au bucurat de cântece, dansuri, scenete și alte surprize. Ansamblul „Floarea Pildeștiului” a creat o atmosferă frumoasă prin dansurile populare, invitând pe toată lumea la voie bună și distracție.

„A fost un eveniment care a mobilizat toate grupurile de cercetaşi, cu mult timp înainte, pentru a organiza un spectacol de neuitat. Am atras cel puţin 500 de spectatori, ceea ce înseamnă că festivalul a fost un succes. Ne-am bucurat şi de prezenţa unor grupuri de cercetaşi din alte localităţi, respectiv Adjudeni, Sagna, Bălțați, Bacău şi Valea Lupului”, a spus fratele Jesus Sagredo, membru fondator al centrului local din Pildeşti.

”Viaţa de zi cu zi a devenit o adevărată cursă contra-cronometru pentru cei mai mulţi dintre noi. Mereu în lipsă de timp, împărţiți între multe responsabilităţi, slujbă şi familie, uităm cu desăvârşire de sufletul nostru, uităm «să ne bucurăm de lucrurile mărunte». Am realizat acest proiect pentru a le oferi localnicilor posibilitatea de a se deconecta două ore de la problemele și stresul de zi cu zi, bucurându-se de lucrurile mărunte și de atmosfera creată”, a afirmat Luiza Mîrț, liderul șef al cercetașilor din Pildești.

”Pe tot parcursul festivalui ne-am putut bucura de prezența primarului și a preoților din parohie, care ne-au susținut și ne-au sponsorizat, făcând astfel posibilă derularea acestui proiect”, a spus Andreea Mîrț, unul dintre cercetași.COMENTARII

WORDPRESS: 0