Festivalul de Teatru de la Roman a tras cortina

Dimensiune text

La ediţia din acest an au participat patru trupe de actori amatori din Braşov, Medgidia, Lugoj şi Roman.

festival 02Cercul Militar din Roman a găzduit, în perioada 22 – 23 mai,prima ediţie a Festivalului de Teatru „Dan Alecsandrescu”, manifestare înscrisă în programul „Zilelor Municipiului Roman”. În cele două zile ale festivalului, romaşcanii au putut urmări patru piese de teatru, în interpretarea actorilor amatori din Braşov, Medgidia, Lugoj şi Roman. Au fost prezenţi Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, Lucian Micu, viceprimarul oraşului, colonelul Nicolae Ioan Lahman, comandantul Garnizoanei Roman, oameni de cultură romaşcani, iubitori de teatru. Amfitrionii evenimentului au fost Andreea Ungureanu şi Alexandru Lezeu. „Festivalul a fost organizat la iniţiativa membrilor Trupei de Teatru «Dan Alecsandrescu» din Roman şi cu sprijinul Primăriei Roman”, a spus Alexandru Lezeu. „Mă bucur că această idee pe care a lansat-o trupa de teatru de amatori din Roman a putut să prindă viaţă. Lucrurile frumoase se fac, de cele mai multe ori, foarte greu. Mă bucur că romaşcanii sunt dornici să vadă spectacole de teatru. Noi trebuie să avem puterea să organizăm încă o ediţie a Festivalului de Teatru «Dan Alecsandrescu»”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

„Ne bucurăm că Primăria Roman şi Trupa de Teatru «Dan Alecsandrescu» au fost de acord ca acest festival să se desfăşoare la Cercul Militar. Suntem onoraţi să găzduim acest act de cultură”, a spus colonelul Nicolae Ioan Lahman, comandantul Garnizoanei Roman.

festival 03Pe scena Cercului Militar din Roman au evoluat actorii Teatrului „Dan Alecsandrescu” în spectacolul „8 Femei”, de Robert Thomas, actorii Teatrului „Thetis” din Medgidia – „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea”, adaptare după Ion Luca Caragiale, actorii Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj – „Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, actorii Teatrului „Redoute” din Braşov – „Gunoierul”, de Mimi Brănescu.

Toate trupele participante au fost răsplătite, la finalul festivalului, cu diplome şi plachete.COMENTARII

WORDPRESS: 0