Prima paginăRoman

Festival județean de teatru școlar la Roman

Dimensiune text

Pe 1 noiembrie, la Roman va fi organizată prima ediție a festivalului județean de teatru destinat elevilor, intitulat „În lumea teatrului”. Festivalul este organizat cu prilejul aniversării a 180 de ani de la înființarea Școlii „Vasile Alecsandri”, spectacolele urmînd a avea loc pe scena Casei de Cultură.

 

 

Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Primăria Roman, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și Teatrul „George Bacovia” din Bacău.
Am pornit la drum cu acest festival din dorința de a folosi teatrul ca pe un mod de exprimare a talentului și creativității copiilor. Teatrul trebuie să fie o prioritate a activității educative în școală, deoarece contribuie la cultivarea aptitudinilor artistice ale elevilor. Prin cultivarea gustului pentru teatru se ajunge la valorificarea talentului și modelarea creativă a caracterului elevilor, cultivarea sentimentului de respect pentru munca celuilalt, de generozitate, de bucurie a succesului pentru munca individuală și în echipă. Prin teatru se ajunge la identificarea și depășirea barierelor de comunicare dintre elevi și profesori„, a spus profesoara Liliana Moldoveanu, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, care, în cei aproape 30 de ani petrecuți la catedră, a pus în scenă peste 50 de spectacole cu și pentru elevi.

Festivalul concurs va avea trei secțiuni: spectacol pentru trupe școlare de teatru, monolog și creație. Juriul care va analiza prestațiile artistice și va decide clasamentul va fi format atît din profesori, cît și din actori profesioniști, de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și de la Teatrul „George Bacovia” din Bacău.

COMENTARII

WORDPRESS: 0