Festival de lăută la Cetatea Neamţ

Festival de lăută la Cetatea Neamţ

Festival de lăută la Cetatea Neamț
Cetatea de la Gâdinți, cercetată cu ajutorul dronelor
Excursie pe urmele personajelor din cărți

 

Festivalul de lăută de la Cetatea Neamţ ajunge, anul acesta, la cea de-a şasea ediţie, având ca oaspeţi, în perioada 19-21 august, muzicieni ai pleiadei de lăutişti din România: Claudiu Lobonţ & Olivia Iancu şi Costin Soare (Bucureşti), dar şi din Italia: renumitul lăutist Massimo Marchese. Sala Sfatului din cetate aşteaptă melomanii orele 19, cu concerte de lăută şi recitaluri de poezie medievală.

Manifestarea, organizată sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional de Centrul Cultural „Petre Țuţea”, Societatea Română de Lăută, Consiliul Judeţean Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ şi găzduită de unica fortificaţie medievală de hotar păstrată şi restaurată din Moldova, este deschisă publicului în fiecare an, în al treilea sfârşit de săptămână al lunii august.

Deschiderea Festivalului va avea loc vineri, 19 august, cu începere de la ora 16.00, în Sala Sfatului din Cetatea Neamţ (situată pe Culmea Pleşului), la conferinţa de presă dedicată Festivalului de lăută din Cetatea Neamţ, ce va începe în aceeaşi zi, la apus de soare.

„La această ediţie va debuta şi Academia de Lăută, ce va fi găzduită tot de Cetatea Neamţ şi care va oferi, în cele trei zile de festival, sesiuni de cursuri de iniţiere în tehnica lăutei şi cunoaştere a vastului repertoriu scris pentru lăută. Cuhniile şi Iatacul Domniţelor vor oferi liniştea necesară tinerilor chitarişti români (elevi şi studenţi) ce participă la aceste cursuri ce constituie o premieră în România. De asemenea, tot în cadrul Academiei de Lăută, luni, 22 august, va fi organizat un masterclass realizat de Massimo Marchese, pentru muzicienii români cu nivel avansat de studiu al lăutei”, precizează un comunicat al organizatorilor.

festivalul de lauta cetatea neamt

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!