Prima paginăActualitateRural

Festival de datini şi obiceiuri în comuna Ion Creangă

Dimensiune text

Primăria Ion Creangă organizează marţi, 31 decembrie, începând de la ora 10, Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă.

Autorităţile locale au pregătit pentru locuitorii comunei o serie de activităţi specifice acestei perioade. „Acest festival are o tradiţie neîntreruptă în comuna Ion Creangă. În acest an, manifestarea va avea o participare mai largă faţă de ediţiile anterioare. Aşteptăm urători şi formaţii din toate satele comunei şi am convingerea că va fi o ediţie mult mai bogată în obiceiuri. Formaţiile care vor evolua se pregătesc intens pentru acest moment”, a declarat Petrică Prichici (foto), primarul comunei Ion Creangă.

Localnicii vor avea ocazia să admire măştile, urşii, caprele şi să asculte colindele şi teatrul popular specifice acestor tradiţii. Toate formaţiile participante la festival vor fi recompensate cu bani. La eveniment va lua parte şi o formaţie de lăutari din Valea Ursului. „Vrem să menţinem acest festival, pentru a păstra nealterate tradiţiile locale”, a spus primarul comunei Ion Creangă. La cumpăna dintre ani, primarul Prichici va fi prezent în centrul comunei, unde va ciocni un pahar de şampanie cu localnicii.

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • mandea 7 ani

    Este foarte bine ca se organizeaza astfel de datini si obiceiuri ,fiindca numai asa se mai mentin obiceiurile specifice sarbatorilor de iarna ,obiceiuri foarte frumoase si care se mai pastreaza inca din mosi stramosi si ar fi mare pacat sa fie uitate

  • mandea 7 ani

    Stimata redactie va urez La multi ani! pe noul an 2014 si la cat mai multe articole interesante.Dar am o rugaminte ,iar aceasta este sa actualizat articolele cu informatii de ultima ora ,fiindca sunt articole care stau prea mult pe prima pagina a ziarului,iar cititorul vrea stiri proaspete.Va multumesc.

  • mops 7 ani

    salut