Fermierii se reunesc la ”Zilele Toamnei”

Dimensiune text

Târgul agricol va avea loc la Piatra-Neamț. Cele mai bune produse ale agriculturii nemțene și cele mai noi utilaje vor fi expuse la acest târg.

Municipiul Piatra-Neamț va găzdui, în perioada 24 – 26 octombrie, târgul ”Zilele Toamnei”. Aceasta este a XII-a ediție a târgului organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Neamț. Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt Direcția Agricolă Neamț, Camerele agricole județene, Fondul Mutual Pro Agro, Asociația Județeană a Crescătorilor de Taurine din judetul Neamt și  grupul de firme TCE 3 Brazi.”În fiecare an, în luna octombrie, la Piatra Neamț se  organizează Târgul Toamnei, iar anul acesta, într-o colaborare foarte generoasă. Este cel mai amplu parteneriat realizat la CCI Neamț. Susținerea, din punct de vedere a asigurării bugetului organizării,  este a TCE 3 Brazi, Camerei de Comerț și Industrie Neamț și  Camerei Agricole privată. Perioada de desfășurare este între 24 și 26 octombrie, la Baza Hipică. Aici avem sprijin din partea Primăriei Piatra Neamț și din partea lui Costache Lupu, care ne ajută cu tot ceea ce trebuie pentru animale. Consiliul Județean Neamț, instituție cu care avem o deosebită colaborare, va  populariza evenimentul în comunele județului. În cadrul evenimentului vor fi și comunicări. De asemenea, trebuie să mulțumesc și grupului de firme TCE 3 Brazi care suportă, de fapt, cheltuiala cea mai mare, în fiecare an, având în vedere deplasarea animalelor, a utilajelor. Trebuie să menționez și faptul că Asociația Județeană a Crescătorilor de Taurine  Neamț a avut, în fiecare an, o contribuție aparte și bine conturată. Este un târg cu un specific aparte, un târg prin care noi nu ne propunem să câștigăm ceva, dar trebuie să  facem cunoscută activitatea agricultorilor din Neamț, să-i poziționăm bine în ansamblul comunității, pentru că au importanța lor în economia județului Neamț, aproape la egalitate cu zona industrială”, a afirmat Mihai Apopii, președintele CCI Neamț.

”Vom participa, și în acest an, la cel puțin două din saloanele târgului. Este vorba de salonul destinat creșterii animalelor, unde vom avea diferite rase de ovine, caprine, exemplare de taurine, precum și vaci de lapte. În salonul dedicat industrializării și prelucrării produselor din lapte și carne vom avea un stand cu produsele nostre, tradiționale. În salonul pentru semințe și material seminar vom prezenta câteva din produsele pe care le deținem. Sunt alături de echipa care a selectat participanții cu exponate frumoase la fiecare ediție și sper ca și anul acesta să fie o reușită”, a spus Radu Bălău, directorul general al grupului de firme TCE 3 Brazi.COMENTARII

WORDPRESS: 0