Fermierii nemţeni au păşit în era digitală

Dimensiune text

Aproape 30.000 de fermieri au depus online cereri pentru subvenţii.

 

 

În acest an, campania de depunere a cererilor pentru sprijinul pe unitatea de suprafaţă s-a desfăşurat, pentru prima oară, exclusiv online. Astfel, fermierii au păşit în era digitală, cel puţin în ce priveşte relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Conform spuselor reprezentanţilor agenţiei, pînă marţi, 15 mai, data limită pînă la care fermierii au putut solicita sprijinul pe unitatea de suprafaţă fără a li se calcula penalităţi de întîrziere, au fost primite şi procesate nu mai puţin de 28.664 de cereri în format electronic. Cererile se referă la o suprafaţă totală de 155.430 de hectare de teren agricol. Fermierii pot depune în continuare astfel de cereri, pînă la data de 10 iunie, însă li se vor calcula penalităţi de 1% pentru fiecare zi care a depăşit termenul de 15 mai.

Cei care au mai puţin de 50 de hectare de teren pot depune cererile la centrele locale ale agenţiei, iar cei care au mai mult de 50 de hectare – la centrul judeţean. Anul trecut, sprijinul pe unitatea de suprafaţă a fost de 81 de euro pe hectar, iar fermierii au primit şi subvenţii separate pentru anumite culturi.


COMENTARII

WORDPRESS: 0