Prima paginăEconomie

Fermierii din Moldova se „măsoară” cu cei din Austria și Slovacia

Dimensiune text

În perioada 12-14 iunie, fermieri din mai multe județe ale Moldovei, membri ai Asociației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr (ACSZ) au fost în Austria și Slovacia într-un schimb de experiență.

 

 

Cei 34 de producători de sfeclă de zahăr au vizitat în Austria o expoziție de utilaje agricole-BETAEXPO, au analizat mai multe loturi demonstrative și au luat contact cu furnizori de inputuri.
„Vineri am fost invitați la un mare producător agricol din zona Bratislavei, am mers în câmp și la Centrul de Cercetare KWISDA, precum și la o stație de biogaz. Diferența n-ar fi prea mare între ceea ce fac ei și ceea ce știm și noi să facem. Calitatea terenurilor lor nu necesită îngrășăminte cu trei componente, ca la noi, unde sunt mai sărace în potasiu. În plus, meritoriu că au sisteme de irigații funcționale într-o proporție ce ar face invidios orice agricultor. Sunt binevenite astfel de întâlniri, ni se confirmă că suntem pe drumul cel bun, dar mai este mult de muncă și de investit în agricultură”, a apreciat inginerul Vasile Balcan, președinte al ACSZ și manager al Marsat Roman.
Delegația fermierilor din Moldova a fost condusă de Mihai Dimitriu, director materii prime Agrana România.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0