Fermierii din Moldova se întâlnesc la Iaşi

Dimensiune text

Târgul pentru fermieri AGRALIM se desfăşoară în perioada 18 – 21 septembrie. Este cel mai important eveniment dedicat agriculturii din Regiunea de Nord-Est.

Fermierii din zona de Nord-Est s-au întâlnit joi, 18 septembrie, la ferma Ezăreni, staţiunea didactică a Universităţii de Știinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, în comuna Miroslava, judeţul Iaşi, la manifestarea AGRALIM 2014. Printre participanţii din judeţul Neamţ la eveniment se numără Marsat SA Roman şi Camera Agricolă Neamţ.

Târgul se desfăşoară în perioada 18 – 21 septembrie, iar participanţii primesc consultanţă tehnică şi financiară, informaţii şi acces la rezultatele cercetărilor realizate de specialişti. Organizatorii au deschis o expoziţie în câmp, pe o suprafaţă de zece hectare, la care participă cu standuri expoziţionale peste 100 de companii naţionale şi din străinătate, producători şi importatori de maşini şi utilaje agricole, echipamente zootehnice, prestatori de servicii şi furnizori de soluţii complete pentru ferme, loturi demonstrative şi demonstraţii cu maşini şi utilaje agricole.

Organizarea Târgului pentru fermieri în regiunea Nord-Est reprezintă o oportunitate de informare privind fondurile şi mecanismele de finanţare, noutăţile legislative şi tehnologice şi de formare şi dezvoltare a cunoştinţelor pentru creşterea randamentelor fermelor. Marii fermieri, crescătorii individuali de animale, dar şi specialiştii, medici veterinari sau tehnicieni, vor regăsi în ofertele de la târg produse de la companii cu tradiţie şi experienţă în domeniul creşterii animalelor.

Pe 20 septembrie are loc festivitatea de premiere a excelenţei în agricultura din regiunea de Nord-Est. În competiţie s-au înscris 75 de fermieri, producători agricoli, antreprenori în agricultură şi consultanţi în domeniul agricol, fiind încurajată atât participarea companiilor mari, mici, mijlocii şi medii, cât şi iniţiativa la nivel de întreprinderi individuale.COMENTARII

WORDPRESS: 0