Femeile învață să lupte cu discriminarea

Dimensiune text

Femeile romașcane care vor să afle modul în care pot împăca viața de familie cu cea profesională se pot înscrie la cursurile „Dezvoltare personală în vederea carierei” și „Reconcilierea vieții de familie cu cea profesională”.

 

 

Cursurile sînt gratuite și acreditate de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților, fiind organizate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Înscrierile se fac în perioada 2 – 31 mai.

Scopul acestor cursuri este de a asigura formarea și dezvoltarea profesională a femeilor activ ocupate care intră sau revin pe piața muncii, în vederea creșterii abilităților și competențelor profesionale. Sînt disponibile 80 de locuri pentru fiecare curs. Dosarul de înscriere trebuie să conțină certificatul de naștere, buletinul sau cartea de identitate, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), diploma de bacalaureat sau de licență și cererea de înscriere la curs ce se va completa în momentul depunerii dosarului, în prezenţa responsabilului de înscriere.

La finalul cursurilor, absolventele vor primi o diplomă șui un supliment descriptiv, acte de studii cu recunoaștere națională. Aceste cursuri se desfășoară în cadrul proiectului „Reconstrucția statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională și egalitate de șanse”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013. Proiectul are ca obiectiv general prevenirea discriminării pe criterii de gen pe piața muncii, în scopul asigurării accesului egal la ocupare și dezvoltare profesională a femeilor și al promovării principiilor incluziunii sociale și ale egalității de șanse în zonele Nord-Est, Nord-Vest și Vest ale țării.COMENTARII

WORDPRESS: 0