Femeie din Roman decedată din cauza gripei

Femeie din Roman decedată din cauza gripei

Dimensiune text

 

O femeie din Roman a murit din cauza gripei, la începutul acestei săptămâni, numărul deceselor provocate de gripă în țară în acest sezon ajungând la 44, a anunţat, joi, 20 februarie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele patru persoane decedate sunt femei confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09: una în vârstă de 41 de ani, din judeţul Iaşi, una de 79 de ani, din Roman, o alta de 64 de ani, din Bucureşti, şi o altă femeie de 43 de ani, din judeţul Iaşi. Niciuna din cele patru persoane nu fusese vaccinată antigripal, iar femeia din judeţul Iaşi de 41 de ani nu avea condiţii medicale preexistente cunoscute.

Conform Direcției de Sănătate Publică Neamț, pacienta din Roman care a decedat din cauza gripei avea 79 de ani și era cunoscută cu mai multe afecțiuni – hipertensiune arterială grad III, insuficiență mitrală și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) stadiu III. „Pacienta a fost internată pe 2 februarie la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Roman, cu pneumonie acută, gastroenterită probabil infecțioasă (prezenta alterarea stării generale, tuse seacă, iritativă amețeli, grețuri, vărsături). Se instituie tratament specific și de susținere, starea clinică se agravează, motiv pentru care pacienta este transferată în 7 februarie în secția ATI. Se recoltează probă pentru gripă, cu rezultat pozitiv pentru Virus gripal Tip A, Subtip A-H1pdm09. Evoluția este nefavorabilă, pacienta decedând în data de 18 februarie 2020”, precizează comunicatul DSP Neamț.

De la începutul sezonului de supraveghere epidemiologică și până la finalul săptămânii trecute s-au înregistrat 125 cazuri de gripă pe teritoriul județului Neamț. Dintre aceste cazuri, un copil din Roman, în vârstă de un an și cinci luni, cu grave afecțiuni medicale – între care sindrom Down și distrofie gradul III – a decedat din cauza gripei în data de 4 februarie. Copilul fusese internat la spitalul din Roman la începutul lunii decembrie și, din cauza degradării stării de sănătate, fusese transferat la un spital din Iași.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0