Femeie cu grave probleme de sănătate, ajutată de jandarmi

Femeie cu grave probleme de sănătate, ajutată de jandarmi

Dimensiune text

 

În cursul acestei săptămâni, jandarmii nemţeni s-au mobilizat şi au venit în ajutorul unei femei care trece printr-o perioadă dificilă a vieţii. Aceasta are grave probleme de sănătate cu glanda tiroidă şi a fost diagnosticată cu o formă avansată de cataractă, boală ce i-ar putea răpi vederea pentru totdeauna.

Cu toate acestea, femeia de 58 de ani, din Piatra Neamţ, se îngrijeşte şi de un copil cu handicap, iar venitul lunar al acesteia nu depăşeşte 1.000 de lei. De aceea, militarii au iniţiat un apel umanitar către toţi colegii, iar cu banii strânşi din acţiunea umanitară şi cu premiul de 1.000 de lei câştigat prin ocuparea locului III la Cupa ,,Toma Constantin” a Jandarmeriei Române, jandarmii au reuşit să aducă un strop de bucurie acestei familii înainte de sărbătorile de iarnă.

„Acest minim ajutor financiar este cu atât mai important, cu cât femeia va face obiectul unei intervenţii chirurgicale oftalmologice, iar costurile operaţiei se ridică mult peste posibilităţile acesteia”, precizează un comunicat al Jandarmeriei Neamț.

jandarmi-caz-social

 

Jandarmii nu sunt la prima acţiune umanitară de acest gen. În luna decembrie a anului trecut, oamenii de arme i-au făcut o vizită lui Răzvan, un tânăr din Potoci care de mai bine de 14 ani suferă de tetraplagie membre inferioare, fiind paralizat şi încadrat permanent în grad de handicap sever. Şi în acest caz, militarii au oferit o sumă de bani care a contribuit la achiziţionarea unui dispozitiv de recuperare. „Astfel de iniţiative trebuie să facă parte din normalul societății de astăzi, să convingă oameni şi să contribuie semnificativ la ajutorarea semenilor noştri, în momente de grea încercare a vieţii lor”, au mai precizat reprezentanții Jandarmeriei.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0