„Fără ură, cu toleranţă”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

„Fără ură, cu toleranţă”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Bucurie pentru elevi: sală polivalentă la Colegiul Tehnic „Miron Costin”
Concurs pentru elevii cu idei
COLEGIUL TEHNIC „MIRON COSTIN”, PREMIUL I LA MADE FOR EUROPE – EDIŢIA A X-A

 

Luni, 20 martie, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, s-a desfășurat activitatea „Fără ură, cu Toleranță” din cadrul programului „Ora de net”. „Ora de net” este un program european unic în România, prin care se promovează valori morale şi atitudini civice, fiind vizată siguranţa pe Internet pentru copii și adolescenți.

„În şcolile din România, în mod repetat, unul din patru copii este umilit, iar trei din zece copii sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea de către colegi, potrivit unui studiu naţional despre fenomenul de bullying, realizat de organizaţia Salvaţi Copiii în 2016. Mai mult decât atât, 73% dintre copii declară au fost martorii unei situaţii de bullying în mediul şcolar, iar 69% în mediul online”, a afirmat directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, profesor Ana Maria Zăloagă.

Activitatea desfășurată la Colegiul Tehnic „Miron Costin” a avut  ca scop conștientizarea tinerilor adolescenți privind modul de utilizare a internetului și a rețelelor de socializare, efectele pe care le pot avea comunicările cu persoanele necunoscute și cât de ușor pot deveni victime. Prin materialele multimedia prezentate, elevii au conștientizat fenomenul de bullying și efectele lui, modul cum trebuie să se comporte în astfel de situații, dar au primit și detalii despre concursul „Fără ură, cu toleranţă”. Activitatea a fost susținută de profesorii Ina Manuela Dăscălița, Cristina Dima și Vasile Dima, împreună cu conducerea unității, directorul Ana Maria Zăloagă și directorul adjunct Cristinica Viorica Sava.

Pentru a combate fenomenul de bullying în grupurile de copii, indiferent de forma în care se produce, Organizația Salvaţi Copiii România lansează o competiţie de proiecte adresată elevilor, desfăşurată sub titulatura „Fără ură, cu toleranţă”. Aflat la a şaptea ediţie, concursul, derulat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet, se încadrează în mişcarea globală de combatere a discursului instigator la ură „No hate speech movement”. Competiția „Fără ură, cu toleranţă” este o iniţiativă națională lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii și susţinută de Ministerul Educației Naţionale. La concurs, care se va derula în perioada 7 februarie – 24 martie 2017, pot participa elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar.

„Prelegerile susţinute de cadrele didactice şi de elevi, dialogul cu cei 90 de participanţi din clasele IX-XII, materialele multimedia prezentate, filmul educaţional şi informaţiile transmise au vizat sensibilizarea elevilor cu privire la drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, la stoparea fenomenului de violenţă şi la modalităţile concrete de combatere a acestui fenomen. De altfel, la această unitate şcolară s-au derulat, în acest an, mai multe proiecte ce vizează diminuarea fenomenului de violenţă în mediul online şi offline. Odată conştientizată această nevoie a tinerilor, trebuie identificate modalităţi de a creşte competenţele acestora de combatere a discursului instigator la ură”, a mai precizat directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, profesor Ana Maria Zăloagă.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!