Fără cărți de alegător

Dimensiune text

Ministerul Administrației și Internelor și Autoritatea Electorală Permanentă vor să elimine cartea de alegător ca document în baza căruia se exercită dreptul de vot.

 

Legea este publicată pe site-ul Ministerului Administrației și Internelor spre dezbatere publică.

După 12 ani de cînd emit cărți de alegător, autoritățile au descoperit că actul este complet inutil și reprezintă doar o cheltuială din banii de la buget.

Accesul alegătorilor în sala de vot are loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor. Fiecare alegător prezintă actul de identitate biroului electoral al secției de votare. Biroul electoral al secției de votare verifică dacă alegătorul este înscris în copia de pe lista electorală permanentă, după care alegătorul semnează în lista la poziția destinată acestuia. În baza semnăturii în copia de pe lista electorală permanentă, președintele sau un membru al biroului electoral al secției de votare îi încredințează alegătorului buletinul de vot și ștampila cu mențiunea «VOTAT» pe care acesta o va aplica pe buletinul de vot„, e una dintre prevederile legii.

Valoarea contractelor subsecvente pentru anul 2010 a fost de 141.327,13 lei, cu TVA, prin acestea asigurîndu-se stocul necesar pentru emiterea și personalizarea cărților de alegător pînă la sfîrșitul anului 2010, respectiv de 169.090,74 lei, cu TVA pentru anul 2011, prin acestea asigurîndu-se stocul necesar pentru emiterea și personalizarea documentelor de referință pentru anul 2011 și primele două luni din anul 2012.


Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0