Facilități fiscale pentru investițiile de peste 500.000 de euro

Dimensiune text

Investițiile care depășesc jumătate de milion de euro pot beneficia de facilități la plata impozitelor și taxelor către Primăria Roman.

 

 

Firmele care vor să dezvolte afaceri pe teritoriul municipiului Roman pot beneficia de facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale. Ajutorul de minimis, așa cum este denumită această facilitate, se oferă persoanelor juridice care realizează investiții de peste 500.000 euro. Valoarea totală a ajutoarelor  de minimis acordate întreprinderii pe o perioada de trei ani consecutivi – doi ani fiscali precedenți și anul fiscal în curs -, cumulată cu valoarea alocării financiare acordate în conformitate cu prevederile prezentei scheme, nu depășește echivalentul în lei a 200.000 de euro (100.000 de euro în cazul intreprinderilor care activează în sectorul transporturilor).

Ajutorul se acordă sub formă de scutire la impozit pe clădiri și impozit pe teren datorat de beneficiarii ajutorului în mai multe tranșe, respectiv la data scadentă a creanțelor fiscale. Facilitățile fiscale sunt „reducerea impozitului pe clădiri, pe o perioadă de cinci ani, scutirea de la plata impozitului pe terenul aferent investițiilor de peste 500.000 euro și scutirea de la plata impozitului pe clădiri pentru investiții de natura locuințelor, până la vânzarea lor, dar nu mai mult de trei ani”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut în ședința Consiliului Local de joi.

Conform reprezentanților Primăriei municipiului Roman, acest ajutor de minimis a fost valabil și până acum, proiectul fiind, practic, o reactualizare a unui proiect similar, aprobat anii trecuți. Din păcate, nicio firmă din Roman nu a beneficiat până acum de facilitățile fiscale.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0