Prima paginăSocialEducatie

„Fabrica de cariere” la Colegiul Tehnic „Petru Poni”

Dimensiune text

Liceeni din ultimul an vor participa la un program de consiliere şi orientare privind oportunităţile de studii şi carieră.

Colegiul Tehnic „Petru Poni” a găzduit o activitate a proiectului „Fabrica de Cariere”, implementat de Asociaţia Institutul Român de Training, în parteneriat cu Centrul pentru Analiză şi Dezvoltare Instituţională „Eleutheria”, o fundaţie specializată în programe pentru dezvoltare socială şi economică. La activitate au participat elevi ai claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” şi diriginţii acestora. Întâlnirea a fost un dialog util între traineri şi liceeni cu privire la orientarea vocaţională şi profesională. „«Fabrica de cariere» este un proiect născut din dorinţa de a oferi tinerilor oportunităţi care să îi ajute să se dezvolte. Credem cu tărie că fiecare om are un potenţial care, odată identificat şi pus în valoare, poate să-i dubleze sau să-i tripleze calitatea vieţii. Programul de consiliere şi orientare pe care dorim să-l implementăm va aduce mai multă claritate în rândul tinerilor, nu doar la nivel profesional, ci şi în plan personal”, a precizat Letiţia Bâtfoi, coordonatorul acestui proiect.

Elevii sunt invitaţi la două ateliere de consiliere de grup în care vor afla mai multe despre ei, vor identifica dorinţele personale, vor învăţa să găsească resursele necesare pentru a obţine ceea ce îşi doresc. „Tot în cadrul atelierelor, tinerii vor afla cum să-şi stabilească obiective, cum să obţină ceea ce vor şi cum să evite ceea ce nu vor, cum să-şi menţină motivaţia şi să persevereze mai ales atunci când vor simţi că nu mai pot. Totodată, tinerii vor avea acces la materiale informaţionale privind oportunităţile de studii şi carieră din domeniile care îi interesează şi vor avea ocazia să facă vizite de studiu la angajatori”, a spus coordonatorul proiectului.

Proiectul „Fabrica de cariere” se desfăşoară gratuit pentru elevii de liceu din judeţele Neamţ şi Bacău şi este finanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Ca urmare a acestei finanţări, cel puţin 360 de elevi vor beneficia de servicii specializate de consiliere şi orientare în carieră.

COMENTARII

WORDPRESS: 0