Fabrica Adeplast este pregătită pentru inaugurare

Dimensiune text

Săptămâna viitoare vor fi efectuate primele probe tehnologice. Producția ar putea începe la sfârșitul lunii martie. Investiția de 16 milioane de euro asigură 50 de locuri de muncă.

 

 

Una dintre cele mai mari investiții din zona Romanului este pe cale să devină realitate. Fabrica din comuna Cordun a societății Adeplast și-ar putea începe producția la sfârșitul lunii martie. Investiția, care a costat 16 milioane de euro, a dus și la crearea a 50 de locuri de muncă.
„Construcția fabricii s-a încheiat, la fel ca și selectarea personalului care urmează să fie angajat. Urmează ca fabrica să fie racordată la rețeaua de gaz metan, iar săptămâna viitoare vor face primele probe tehnologice. Cel mai probabil, la sfârșitul lunii martie va începe producția de mortare uscate, iar fabrica de polistiren va fi gata anul viitor”, a declarat Adrian Diaconu, primarul comunei Cordun.

Fabrica construită de Adeplast la Cordun este a treia din țară și unica din Moldova. Aici se vor produce mortare uscate, iar până în aprilie 2014 va fi pusă în funcțiune și o fabrică de polistiren. Societatea a deschis primă fabrică la Oradea, în 2004, iar în 2008 a mai deschis două capacități de producție la Ploiești.

La fabrica din Cordun vor lucra 50 de angajați. Producția se va realiza pe verticală, într-un turn de producție cu înălțimea de 47 de metri. Fabrica mai cuprinde o hală de depozitare și sediul administrativ. Capacitatea de producție a fabricii de mortare uscate este estimată la 350.000 de tone pe an.COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • john 7 ani

  Deja s-au facut angajarile ? Am depus un CV de foarte mult timp , de fapt am trimis mai multe CV-uri , nici macar un telefon nu am primit … Imi dau seama ca si aici se fac angajarile pe relatii…. Succes tuturor !

  • pit 7 ani

   ai dreptate john,si eu am depus si nimic,nu am primit nici un telefon

  • giovani 7 ani

   ai dreptate majoritatea celor angajati la adeplast sunt de la caramida de unde a fost si actualul director asa ca nu aveti nici o sansa

 • Iahim 7 ani

  sa nu-ti para rau, sunt niste exploatatori siniştri. Ofera 8 mil celor cu studii superioare si minimul pe economie la muncitori.

 • cornel 7 ani

  la inceput, era vorba ca o sa angajeze doar personal din cordun (asa zicea marele nostru primar ), drept pentru care, eu impreuna cu cativa amici, vreo 8 la numar, am depus cv-urile la primarie. cum nu l-a sunat nimeni pe bunicu, ca n-are telefon acolo unde e , asa nu ne-a sunat nimeni nici pe noi. bravo primare, esti demn de lauda. abia astept sa inceapa activitatea, sa vad si eu cate persoane din cordun lucreaza acolo. iar pentru prietenul nostru lahim, vreau sa-i spun, ca si eu am auzit acelasi lucru despre cei de la adeplast, ca-si bat joc de oameni

  • De ce? 7 ani

   E politica firmei pe cine angajeaza sau nu. Nu esti obligat sa te angajezi pe 8 mil daca nu doresti. CV-urile din cate stiu se depun la sediul firmei respective NU la primarie ca nu te angajeaza primarul, dar nah….toti vrem mura in gura!

 • rromascan 7 ani

  Pentru studii superiare se ofereau 1000 ron in primele 3 luni cand aveai contract pe periada determinata,dupa care iti faceau 1200 din spusele directorului.In timpul sezonului de varf incepand din primavara si pana prin octombrie trebuia sa lucrezi ore suplimentere neplatite pentru a acoperi zilele de iarna cand nu se lucreaza decat trei patru ore,concediu numai iarna si pe la sfarsitul toamnei,transportul nu este asigurat pentru cei care sunt din oras.Asa ca inafara de o cladire noua si albastra nu ofera prea multe adeplastul decat salari de nimic, exploatare si uite asa face barbut milioane de euro