Expoziție de desen şi pictură la trei şcoli din Roman

Lucrările aparţin copiilor participanţi la concursul naţional „Culoarea versului eminescian”. Concursul a fost iniţiat de profesorul Radu Popescu şi se află la a VII-a ediţie.

Resize of concurs 02Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” a găzduit vineri, 6 martie, vernisajul celei de-a VII-a ediţii a expoziţiei de lucrări realizate în cadrul concursului naţional „Culoarea versului eminescian”. „Am încheiat cea de-a VII-a ediţie a concursului naţional «Culoarea versului eminescian», cu premierea celor mai bune lucrări având ca sursă de inspiraţie poeziile marelui poet Mihai Eminescu”, a spus profesoara Mihaela Rusu, directorul Şcolii „Mihai Eminescu”.

Concursul a fost iniţiat de profesorul Radu Popescu şi a devenit o tradiţie. „La această ediţie au participat copii din multe judeţe ale ţării, din mediul urban şi rural, care au trimis lucrări pentru acest concurs. Prin acest proiect, am urmărit să stimulăm creativitatea copiilor în domeniul artelor plastice, dar concursul a urmărit şi un alt obiectiv. Copiii au avut de citit opera eminesciană şi acest îndemn al nostru către cunoaşterea operei marelui nostru poet naţional s-a concretizat în desenele şi picturile pe care copiii le-au realizat. O mare varietate de personaje, foarte multe peisaje au fost transpuse din poezie în desenele trimise. Aceste lucrări dau culoare şi prospeţime unităţilor şcolare care găzduiesc cele trei expoziţii. Din foarte multe lucrări primite, juriul le-a ales pe cele mai bune”, a precizat profesor Dumitru Ouatu, directorul adjunct al şcolii.

Resize of concurs 03În concurs au intrat 558 de lucrări, realizate de elevi provenind de la 25 de unităţi de învăţământ, din: Bucureşti, Brăila, Bacău, Dâmboviţa, Iaşi, Neamţ şi Suceava. „Tema concursului a fost generoasă şi a lăsat tuturor copiilor libertatea de a interpreta, prin formă şi culoare, versurile poetului naţional. Concursul a fost destinat copiilor de la cursurile primare la cele liceale”, a spus profesorul Radu Popescu, iniţiatorul proiectului.

Premiile speciale au fost obţinute de elevii Ioana Andreea Mandache (clasa a V-a), de la Şcoala Gimnazială „Calistrat Hogaş” şi Rareş Huşi (clasa a VIII-a) de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”. Lucrările copiilor sunt expuse la Şcoala Gimnazială „Calistrat Hogaş”, la Grădiniţa nr. 1 şi Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”.


COMENTARII

WORDPRESS: 0