Expoziție cu vânzare pentru un Crăciun „eco”

Elevii Școlii „Mihai Eminescu” organizează o expoziție cu vânzare cu brazi de Crăciun, oameni de zăpadă și măști realizate din produse reciclate.

 

 

Oameni de zăpadă din pahare de plastic de unică folosință, becuri arse transformate în globulețe sclipitoare pentru brad, brăduți fanteziști, decorați cu nasturi și resturi de fire colorate, măști din cartoane și resturi de hârtie, toate acestea fac obiectul unei expoziții ce va rămâne deschisă la Școala „Mihai Eminescu” până pe 20 decembrie. Toate obiectele prezentate au fost realizate de elevi din materiale refolosibile.
Am făcut omul de zăpadă din paharele din care bem ceai la școală. Le-am spălat, le-am capsat și am reușit să le reciclăm, să le dăm o altă întrebuințare„, a spus Ana Maria Bucșă, autoarea unuia din cele mai admirate obiecte aflate în expoziție.

Brăduții, măștile și oamenii de zăpadă realizați din materiale reciclate sunt puse în vânzare, toți banii obținuți urmând a fi donați pentru masa festivă de Crăciun a copiilor de la centrul „Romanița”. Cele mai reușite lucrări, pe fiecare secțiune, au fost premiate.
Activitatea noastră de astăzi îmbină două laturi ale educației copiilor în spiritul voluntariatului. Este vorba atât de reciclarea creativă a deșeurilor, cât și de cultivarea spiritului de a dărui, ce trebuie sădit în sufletul fiecărui copil„, a spus profesoara Emilia Ciomârtan, coordonatoarea activității.

Expoziția cu decoruri „eco” de Crăciun se înscrie în proiectul „Dăruind vei dobândi”. De asemenea, aceasta reprezintă o nouă etapă din planul de acțiune cu care elevii și profesorii de la Școala „Mihai Eminescu” și-au propus să transforme școala lor într-o „Eco-școală”.


COMENTARII

WORDPRESS: 0