Prima paginăSocialReligie

Expoziţie caritabilă de icoane la Biserica „Sfântul Nicolae”

Dimensiune text

Preotul Dragoş Munteanu, protopop de Roman şi paroh al bisericii Sfântul Nicolae

Preotul Dragoş Munteanu, protopop de Roman şi paroh al bisericii Sfântul Nicolae

Expoziţia va fi deschisă în ajunul sărbătorii lui Moş Nicolae. Fondurile adunate sunt destinate ajutorării copiilor din familii sărace.

Joi, 5 decembrie, după vecernia de la Biserica Sfântul Nicolae din Roman, credincioşii sunt invitaţi să participe la o expoziţie inedită: icoane pictate de copii pentru copii. Expoziţia care va fi deschisă în cancelaria bisericii cuprinde icoane pictate de elevii de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, ce vor fi expuse spre vânzare cu un scop caritabil. Suma adunată este destinată a lumina sărbătorile unor copii mai puţin norocoşi. „Am hotărât acest moment şi această locaţie pentru vernisarea expoziţiei deoarece Sfântul Nicolae este un sfânt ocrotitor al copiilor, un ierarh milostiv care nu uită nici un copil”, a spus preotul Dragoş Munteanu, protopop de Roman şi paroh al bisericii Sfântul Nicolae.

Proiectul „Icoana – Evanghelia în culori” a ajuns deja la a patra ediţie, beneficiarii de până acum fiind copii cu venituri modeste din Crăieşti, Bozieni, Stăniţa- Bucium şi copii aflaţi în plasament în cadrul Complexului de servicii „Romaniţa”. „Toate icoanele ce vor fi expuse sunt realizate cu mult suflet şi cu multă dăruire de copiii care s-au implicat nu doar la ora de desen sau de religie. Mulţi dintre ei au adus de acasă jucării, hăinuţe, rechizite, care vor completa cadourile pe care sperăm să le putem cumpăra din banii care se vor strânge. Acest proiect nu ar fi ajuns până la a patra ediţie fără sprijinul celor doi directori ai şcolilor implicate în proiect şi fără ajutorul părintelui protopop”, a spus profesorul de religie Alexandru Lezeu, coordonatorul proiectului.

Chiar dacă nu a fost identificat încă grupul ţintă, profesorul Lezeu este convins că darurile vor ajunge să bucure copii care au mare nevoie de un sprijin. „Dumnezeu ne-a îndrumat întotdeauna aşa încât să ajutăm copii care erau într-un mare impas. La prima ediţie, ne-am îndreptat atenţia către copiii părăsiţi de părinţi, de aceia de la care ar fi trebuit să primească ajutor şi îndrumare. Cu ajutorul colegilor profesori din diferite şcoli şi al preoţilor, ştiu că vom ajunge cu cadourile acolo unde este mai mare nevoie de ele”, a spus profesorul Alexandru Lezeu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0