Expoziţia „Grigore Antipa 150”, la Muzeul de Științe Naturale din Roman

Expoziţia „Grigore Antipa 150”, la Muzeul de Științe Naturale din Roman

Dimensiune text

 

Muzeul de Științe Naturale din Roman – Complexul Muzeal Județean Neamț, în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, organizează, în perioada 8 martie – 15 iunie, expoziţia temporară „Grigore Antipa 150”.

Grigore Antipa (1867 – 1944) a fost primul oceanolog, ecolog şi hidrobiolog român, autorul conceptelor de biosociologie şi bioeconomie, ctitor de instituţii culturale şi de cercetare, dar şi diplomat apreciat al epocii sale. Este considerat inventatorul muzeologiei moderne și al dioramelor biologice, care au reprezentat o noua etapă în evoluția și organizarea muzeelor de istorie naturală.

Cea mai îndrăgită realizare a sa este Muzeul Naţional de Istorie Naturală din București, una dintre cele mai vizitate instituții de cultură din România.

„Expoziţia prezintă piese cu valoare ştiinţifică, istorică şi documentară, colectate şi studiate personal de către savant, piese care fac parte din patrimoniul muzeului bucureştean. Prin intermediul fotografiilor, documentelor şi pieselor expuse, care au supraviețuit încercărilor istoriei, vizitatorii vor fi călăuziți prin viața savantului și vor putea descoperi actualitatea operei lui Grigore Antipa, elemente inedite din viaţa sa, precum şi preocupările sale ştiinţifice, extrem de diverse”, anunță organizatorii.

Vernisajul expoziției temporare „Grigore Antipa 150” va avea loc la sediul Muzeului de Științe Naturale Roman, din Parcul Municipal, în data de 8 martie, începând cu ora 10.00.

 

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0