Prima paginăInedit

Expoziția-concurs de caricatură „Sub lupă”, la ediția a III-a

Dimensiune text

În concurs sunt peste 100 de lucrări realizate de elevi, care au avut de reprezentat, într-o manieră personală, personalităţi ale vieţii publice.

Cristinel Ionel Prisacaru

Cristinel Ionel Prisacaru

Pictorul Cristinel Ionel Prisacaru, profesor de educaţie plastică la Cercul de pictură din cadrul Clubului Copiilor şi Elevilor din Roman, organizează joi, 27 noiembrie, a III-a ediţie a concursului naţional de caricatură, grafică şi portretistică intitulat „Sub lupă”. Evenimentul va avea loc la sediul Firmei Paco, situat lângă Spitalul „Precista Mare”. „Expoziţia va cuprinde cele mai reuşite lucrări ale copiilor din mai multe zone ale ţării. Sunt peste 100 de lucrări în concurs, în care copiii au avut de reprezentat, într-o manieră personală, figuri reprezentative ale vieţii publice – oameni politici, cântăreţi, actori, scriitori. Lucrările sunt realizate în creion, tempera sau ulei pe pânză. Scopul acestei manifestări îl reprezintă dezvoltarea calităţilor artistice ale elevilor şi a spiritului de competiţie”, a precizat pictorul Cristinel Ionel Prisacaru.

La vernisajul expoziţiei, de la ora 17.00. vor participa oameni de cultură din cetatea muşatină, elevii romaşcani ale căror lucrări se află în expoziţie şi susţinătorii acestora, dar şi foşti elevi ai Cercului de pictură. Sponsorii acestei manifestări sunt Raiffeisen Bank şi artistul plastic Cătălin Băluţă, din Bucureşti, prietenul pictorului Prisacaru.

Artistul plastic Cătălin Băluţă este romaşcan, dar trăieşte la Bucureşti. Este asistent universitar în cadrul Facultăţii de Arte Decorative şi Design Bucureşti şi a sprijinit acest proiect chiar de la prima ediţie. Iniţial, acest concurs a fost unul local, dar impactul mare în rândul elevilor l-a determinat pe pictorul Prisacaru să extindă această manifestare la nivel naţional.

Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0