Exercițiu de cutremur pe timp de noapte

Exercițiu de cutremur pe timp de noapte

Elicopterele Unității Speciale de Aviație Iași au intervenit la Roman, în cadrul unui exercițiu al ISU Neamț
Școlile cu fisuri ale clădirilor, expertizate în regim de urgență
Autorităţile locale asigură Casa Celibidache împotriva cutremurelor

 

 

cutremur26c-680x365În luna septembrie, autoritățile locale pregătesc un nou exercițiu pe situații de urgență, dar, date fiind urmările dezastrului produs de seismul din Italia, simularea va avea loc pe timp de noapte.

Periodic, în Roman se fac exerciții pentru simularea cutremurului sau a accidentelor cu multiple victime, mai ales că ne situăm pe E85. Îngrijorările autorităților centrale și locale cu privire la modul de reacție a lor pentru un seism fac ca să se ia serios în considerare mai degrabă un exercițiu pe timp de noapte. “Am discutat în operativă să realizăm un nou exercițiu în caz de cutremur, dar pe timp de noapte. Statisticile arată că dezastrele se întâmplă mai des pe perioada nopții. Avem exemplul Italiei. Totul depinde și de intensitatea cutremurului, dar și unde se produce el. Cutremurul din Italia a fost mai mic ca intensitate decât cel din România din 1977, însă a avut loc la suprafață, de aceea vrem și noi să fim cât mai bine pregătiți”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

În Roman, la acest moment, nu există îngrijorări majore, spun autoritățile, cu privire la blocuri, iar cele mai multe clădiri monument istoric – cum ar fi Vila Hogaș, Biblioteca, corpul B al CNRV, Casa Grădinarului (actuala Casa Vânătorului) – au fost consolidate și reabilitate. Mai prezintă pericol Casa Manolescu Strunga, de pe Cuza Vodă, și Casa Celibidache, dar pentru care administrația locală a depus proiecte în vederea accesării de fonduri europene.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!