Prima paginăActualitate

[FOTO] Exerciții de imobilizare a infractorilor și de eliberare a ostaticilor, de Ziua Poliției

[FOTO] Exerciții de imobilizare a infractorilor și de eliberare a ostaticilor, de Ziua Poliției

Dimensiune text

 

Poliţia nemțeană a îmbrăcat haine festive sâmbătă, 25 martie, cu ocazia împlinirii a 195 de ani de la atestarea Poliţiei Române moderne. Pe durata a două ore, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, poliţiştii nemțeni au fost onoraţi de prezenţa cetăţenilor, la manifestările prilejuite de aniversarea Zilei Poliţiei Române.

Cetăţenilor care au fost prezenți, în această sâmbătă, la manifestările organizate în aer liber, le-a fost prezentat auto-laboratorul criminalistic mobil, folosit de criminaliștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Acesta este destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional. De asemenea, a putut fi admirată o expoziţie de arme realizată de poliţiştii Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, dar și o autospecială a Serviciului Rutier.

Punctul culminant al festivităţii a fost demonstraţia luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, constând într-un exercițiu de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere și de eliberare a unui ostatic. Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii au împărţit pliante cu materiale de prevenire, iar cei mici s-au bucurat de insignele și baloanele primite din partea ofițerilor de prevenire și polițiștii de proximitate.

„Mulțumim nemțenilor că au fost alături de noi, la acest ceas aniversar, și îi asigurăm că prețuim încrederea acordată, care ne onorează, dar, în același timp, ne obligă să găsim cele mai bune soluții la problemele comunității”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0