Prima paginăSocialEducatie

Excursie în Munţii Bucegi pentru copiii din Moldoveni

Dimensiune text

17 copii cu rezultate foarte bune la învăţătură au beneficiat de o excursie oferită de primarul Marcel Ioan Bîrjoveanu.

17 copii din comuna Moldoveni, elevi în clasele V – VIII la şcoala din localitate, au făcut o excursie de două zile la munte. Excursia a fost organizată la mijlocul lunii septembrie, cu sprijinul primarului comunei Moldoveni, Marcel Ioan Bîrjoveanu. Motivul organizării acestei excursii a fost recompensarea elevilor care au obţinut premiile I, II şi III la sfârşitul acestui an şcolar. Este pentru al doilea an când edilul comunei oferă, în dar, copiilor merituoşi, o excursie.

excursie 02„Prin aceste excursii, vreau să motivez copiii să obţină rezultate cât mai bune la învăţătură. Pentru mulţi copii, această excursie a fost prima ieşire în afara localităţii de domiciliu. Dacă, anul trecut, am explorat Ceahlăul, ţinta noastră din acest an au fost Munţii Bucegi. Am avut parte de o vreme superbă. Am parcurs trasee pitoreşti, cu privelişti ameţitoare, cu urcuşuri şi coborâşuri dificile. Pe platoul Bucegi am văzut Sfinxul, unde am făcut multe fotografii. Am fost la Buşteni, am urcat pe vârful Omu. Pe traseu am văzut şi alte obiective turistice, printre care Crucea Caraiman, iar la întoarcere am vizitat oraşul Braşov. La cabana unde am fost găzduiţi, copiii noştri au interacţionat cu copii din Marea Britanie şi au cântat împreună muzică folk. A fost o excursie de neuitat, atât pentru copii, cât şi pentru cei care au făcut parte din grupul de însoţitori”, a spus Marcel Ioan Bîrjoveanu, primarul comunei Moldoveni.

Deşi ecourile acestei excursii nu s-au încheiat, primarul Bîrjoveanu se gândeşte la excursia de anul viitor. „Pentru anul viitor, am în vedere o excursie la Bâlea Lac sau în Munţii Suhard”, a mai spus primarul Bîrjoveanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0