Excursie-cadou pentru copii premianţi

Dimensiune text

Elevii din comuna Pânceşti care au terminat anul şcolar 2012 – 2013 cu rezultate bune şi foarte bune la învăţătură au primit cadou o excursie de două zile la principalele obiective turistice din judeţ.

Darul a fost oferit premianţilor din comună de un grup de localnici, care s-au gândit să-i stimuleze pe copii să înveţe cel puţin la fel de bine ca în anul şcolar trecut. În perioada 20 – 21 august, elevii au vizitat municipiul Piatra Neamţ, Cheile Bicazului, Lacul Roşu, barajul de la Bicaz, apoi au înnoptat în staţiunea Durău. A doua zi, copiii s-au dus la mănăstirile Sihăstria, Secu şi Neamţ, au vizitat Cetatea Neamţului, apoi s-au întors acasă. „A fost o iniţiativă a noastră, pe care am reuşit să o acoperim din sponsorizări, nefiind alocat niciun leu din bugetul local. Am fost şi eu cu grupul, dar am plecat mai repede, fiindcă am avut şi alte probleme de rezolvat. Însă am stat cu ei marţi seară, la focul de tabară. A fost ceva deosebit. Pentru unii dintre aceşti elevi, excursia de săptămâna trecută a fost prima lor ieşire în această parte a judeţului”, a afirmat Augustin Holmanu, primarul comunei Pânceşti.

În excursie au mers 57 de copii, de la clasa întâi până la clasa a opta, care au obţinut, la sfârşitul anului şcolar, premiile întâi, doi, trei şi menţiuni. „Am fost patru cadre didactice care am însoţit copiii în această călătorie. Copiii au fost cuminţi, nu ne-au creat probleme. Au fost impresionaţi de ceea ce au văzut. Am fi dorit să vizităm şi casa memorială a lui Ion Creangă şi parcul tematic din Humuleşti, dar am ajuns târziu şi copiii au vrut să vizităm Cetatea Neamţului. După această excursie, mulţi copii au promis că vor învăţa şi mai bine în anul şcolar care începe”, a povestit Constantin Chelariu, directorul Școlii Gimnaziale „Vlad Dănulescu” din Pânceşti.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • un cetățean 7 ani

    Felicitări grupului de localnici, pentru această inițiativă ! Stimularea elevilor pentru a obține rezultate mai bune la învățătură , prin organizarea acestei excursii ca premiu, este o idee foarte frumoasă și poate constitui un exemplu bun și pentru alte comunități !