Prima paginăSocialEducatie

Excelența învățământului nemțean este sărbătorită la Teatrul Tineretului

Dimensiune text

Vineri, 19 decembrie, Inspectoratul Școlar Judeţean organizează „Gala şcolii nemţene”.

„Crema” învăţământului nemţean va fi sărbătorită vineri, 19 decembrie, cu prilejul „Galei învăţământului nemţean”. Evenimentul va avea loc, în premieră, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ şi va reuni tot ce au mai bun în acest moment şcolile din judeţ. Vor fi premiaţi elevii şi profesori care au reuşit să obţină, în anul şcolar trecut, rezultate de excepţie, dar şi partenerii de nădejde ai inspectoratului şcolar şi ai unităţilor şcolare din judeţ.

Festivitatea de premiere se va desfăşura pe cinci categorii. Prima categorie este destinată elevilor care au obţinut locurile I, II şi III la faza naţională a olimpiadelor şcolare organizate de Ministerul Educaţiei şi celor care au participat la olimpiadele internaţionale. La a doua secţiune vor fi recompensaţi profesorii care au pregătit elevii olimpici. O secţiune specială este destinată managerilor de şcoli care au făcut performanţă în anul şcolar trecut, iar la secţiunea a patra vor fi premiaţi partenerii inspectoratului şcolar şi ai unităţilor şcolare din judeţ, din diverse domenii de activitate, care au contribuit la afirmarea şcolii nemţene.

O categorie specială o reprezintă categoria „Domnul Trandafir”, lansată la ediţia de anul trecut a „Galei şcolii nemţene”, în cadrul căreia vor fi premiaţi zece dascăli din judeţ, învăţători, educatoare, profesori, recunoscuţi de colegi şi de comunitate, a căror carieră reprezintă un model de dăruire şi implicare la catedră.

„Ediţia din acest an se va desfăşura, în premieră, la Teatrul Tineretului, un loc cu valoare de simbol pentu cultura judeţului, pe care îl consider cel mai potrivit pentru a găzdui sărbătoarea excelenţei în şcolile nemţene. Sperăm ca Teatrul Tineretului să devină o gazdă tradiţională a acestei manifestări, aşa cum Gala Exelenţei învăţământului nemţean a devenit deja o manifestare de tradiţie”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, Consiliul Judeţean Neamţ a aprobat, în şedinţa de vineri, 12 decembrie, alocarea a 40.000 de lei din bugetul judeţului pentru susţinerea cheltuielilor. La această sumă se adaugă şi contibuţiile a numeroşi sponsori din judeţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Elev 6 ani

    Nu ar fi corect sa fie premiati si elevii care au obtinut locurile I, II, III la faza nationala a concursurilor scolare organizate de Ministerul Educatiei?