Prima paginăSocialEducatie

Examen pentru diplomele DELF

Dimensiune text

Elevii romaşcani vor putea susţine examenul pentru obţinerea diplomelor DELF la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ.

Elevii romaşcani care doresc să participe la examenele organizate de Institutul Francez Iaşi, pentru obţinerea diplomelor DELF Junior, nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Iaşi, ci vor putea susţine examenele la Piatra Neamţ. Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ a fost acreditat ca centru de examen, prima sesiune de examene fiind programată în perioada 8-9 noiembrie 2014. Înscrierile se fac până pe 31 octombrie, la Institutul Francez din Iaşi. Tarifele sunt aceleaşi ca şi la susţinerea examenului la Institutul Francez din Iaşi: DELF A1 – 120 de lei, DELF A2 – 175 de lei, DELF B1 – 250 de lei şi DELF B2 – 275 de lei.

„Înfiinţarea centrului de la Piatra Neamţ vine în sprijinul elevilor din Roman care doresc să se înscrie la examen, întrucât accesul la centrul de examen este mai comod. Examenul se susţine în aceleaşi condiţii ca la Iaşi, în prezenţa unui reprezentant al instituţiei”, a spus profesoara Otilia Cocuţ, formator acreditat pentru cursurile DELF.

Valabile pe viaţă, diplomele DELF (Diplôme d’études en langue française – Dimplomă de studii în limba franceză) sunt recunoscute internaţional, atât pentru studiile universitare în spaţiul francofon, cât şi în viitoarea carieră. Examenele sunt calibrate după Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine. Titularii unei diplome DELF nu mai susţin proba de limbă străină în cazul admiterii la liceu la profilul bilingv sau proba de limbă străină la examenul de bacalaureat. De asemenea, ţările francofone oferă studenţilor străini numeroase burse de studiu în universităţi. Cunoaşterea limbii franceze conferă mobilitate pe piaţa muncii. În România îşi desfăşoară activitatea mai mult de 2.000 de firme francofone, cu o importantă ofertă de locuri de muncă, franceza fiind una din cele mai folosite limbi de lucru în instituţile europene.

COMENTARII

WORDPRESS: 0