Prima paginăSport

Examen național pentru centuri negre și arbitri, la Roman

Dimensiune text

Performanțele sportivilor de la Clubul Bao Roman, condus de Mihai Cristea, nu au trecut neobservate de conducerea Federației Române de Qwan Ki Do, care a atribuit Romanului organizarea a trei evenimente majore, dintre care două chiar în această săptămînă.

 

 

Astfel, în ordine cronologică, sîmbătă, 18 februarie, la Sala Sporturilor, va avea loc convocarea arbitrilor din departamentul Qwan Ki Do, în cadrul stagiului național de arbitraj. Dimineața va avea loc partea teoretică, iar după-amiază cea practică. În cadrul aceluiași stagiu, dar o zi mai tîrziu, va avea loc și examenul național pentru dobîndirea statutului de arbitru, care va fi acordat de o comisie condusă de Valerică Diumea, centură neagră – 4 dang, responsabil național cu probleme de arbitraj în cadrul Federației.

Tot duminică, 19 februarie, va avea loc examenul național pentru centuri negre, pînă la gradul centură neagră 3 dang, la care vor da probe practicanți ai sportului de sorginte vietnameză din toată țara. Comisia Națională de acordare a gradelor va fi condusă de Ovidiu Covaci – centură negră, 6 dang -, director tehnic în cadrul federației de specialitate

De la Bao Roman vor fi șase practicanți ai Qwan Ki Do-ului care vor da examen pentru dobîndirea centurilor negre, doi dintre aceștia pentru centură neagră 1 dang. Iată care sînt acești candidați și ce rezultate au obținut în precedentul an, cu mențiunea că ultimi doi menționați candidează pentru centură neagră 1 dang: Alina Mihaela Petruț – dublă campioană națională la juniori, campioană națională și dublă medaliată cu argint la seniori; Elena Simona Popa – campioană națională la juniori, vicecampioană națională și medaliată cu bronz la seniori; Cezar Mihai Cristea – medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de seniori din Maroc (aprilie 2011), vicecampion național și medaliat cu bronz la seniori; Alexandru Giurgi – cel mai bun sportiv al clubului Bao Roman în 2011, vicecampion mondial la seniori în Maroc, dublu campion național și medaliat cu argint la naționalele de seniori; Ovidiu Comșa – instructor în cadrul Clubului Sportiv Bao Roman; Ștefan Florinel Vieru – va candida și pentru obținerea atestatelor de instructor și arbitru.

 

Campionat național la Roman

Avem certitudinea că, în zilele 24 și 25 martie, Romanul va fi gazda Campionatului Național de Qwan Ki Do pentru copii și juniori. Primarul Laurențiu Leoreanu a fost de acord cu organizarea acestei competiții și ne va acorda sprijinul necesar„, a declarat Mihai Cristea, instructorul coordonator al clubului Bao Roman.COMENTARII

WORDPRESS: 0