Prima paginăEducatie

Examen de admitere la Politehnica ieșeană

Dimensiune text

La două dintre facultățile Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” s-au introdus examene de admitere care vor influența considerabil media de admitere a candidaților.

 

 

Facultatea de Arhitectură „C.M. Cantacuzino” și cea de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Tehnice Iași au introdus examen de admitere, la celelalte facultăți admiterea făcîndu-se în baza mediei obținute la examenul de bacalaureat.

Pentru cei care doresc să devină arhitecți, media de admitere la această facultate se calculează astfel: 80% din medie este dată de nota obținută la proba de desen tehnic și desen liber, iar 20% din medie o reprezintă media obținută la bacalaureat. Departajarea candidaților care vor obține medii de admitere egale se va face în funcție de nota obținută la proba de desen.

La Facultatea de Automatică și Calculatoare admiterea este diferită în funcție de domeniul de studiu. Pentru domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației se va susține un test grilă la matematică. 90% din media de admitere este dată de nota obținută la acest test, iar 10% din media de admitere este dată de media obținută la examenul de bacalaureat.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

La Ingineria Sistemelor din cadrul aceleiași facultăți admiterea se face doar pe bază de dosare.  Media de admitere este formată din 50% media la examenul de bacalaureat și 50% nota de la matematică sau informatică, la alegere, de la examenul de bacalaureat. Criteriile de departajare la ambele domenii sînt nota de la proba scrisa de la matematică sau informatică sau media examenului de bacalaureat.

Absolvenții care doresc să se înscrie la Construcții de Mașini și Management Industrial, Mecanică sau Știința și Ingineria Materialelor ar putea da un test opțional la matematică sau fizică.

La celelalte facultăți din cadrul Universității Tehnice Iași admiterea se va face în funcție de media obținută la examenul de bacalaureat, un alt criteriu fiind media obținută la bacalaureat la una dintre disciplinele de examen, în funcție de profilul facultății.

COMENTARII

WORDPRESS: 0