Evaziune fiscală cu produse de panificaţie

Dimensiune text

În luna octombrie, poliţiştii nemţeni de investigare a fraudelor au desfăşurat acţiuni de prevenire şi combatere a ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Au fost controlate 12 unităţi de panificaţie şi patiserie, trei unităţi de morărit, 23 de comercianţi şi 19 persoane fizice, în timp ce 100 mijloace de transport au fost verificate în trafic.

„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat o infracţiune de evaziune fiscală, au aplicat 200 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 la Legea 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 180 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de aproximativ 35.000 lei, fiind ridicate, în vederea confiscării, sau indisponibilizate, bunuri în valoare de peste 2.300 lei”, a declarat subinspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Neamţ.

În unul dintre cazuri, poliţiştii de investigare a fraudelor au identificat un agent de vânzări, din cadrul unei societăţi care avea ca obiect principal de activitate panificaţia, care ar fi încasat de la punctele de lucru suma de 5.300 de lei, aceasta nefiind predată în casieria societăţii împreună cu documentele contabile. Împotriva agentului de vânzări în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de gestiune frauduloasă.COMENTARII

WORDPRESS: 0