Evaziune fiscală cu produse de panificaţie

Evaziune fiscală cu produse de panificaţie

Dimensiune text

 

panificatiePoliţiştii de investigarea criminalităţii economice au desfăşurat, de la începutul anului 2016, acţiuni ce au ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Astfel, 16 unităţi de morărit, şapte de panificaţie, cinci unităţi de patiserie şi alte 19 unităţi economice în domeniul de referinţă au fost controlate de poliţiştii nemţeni, iar în trafic au fost verificate 84 de mijloace de transport.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 23 de infracţiuni, dintre care 16 de evaziune fiscală, fiind recuperat un prejudiciu total de circa 97.000 lei. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 116 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 59 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 57 fiind aplicate pentru alte abateri. „Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 158.150 de lei, iar ca măsură complementară, în cadrul dosarelor penale sau ca urmare a aplicării sancţiunilor contravenţionale, au fost indisponibilizate sau ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 17.000 de lei”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

 

 Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0