Etapa a doua a naționalelor de atletism

Dimensiune text

Trei dintre sportivii romașcani – Perie, Sescu și Cozma -, toți specializați în probele de aruncări, au încheiat pe primul loc întrecerile din etapa I a Campionatului Național de Atletism, concurs desfășurat în arena „Iolanda Balaș” din București, concurs rezervat categoriilor seniori, tineret și juniori I.

 

 

De vineri și până duminică vor avea loc întrecerile etapei secunde a naționalelor, cea premergătoare turneului final și în care concurenții vor încerca să-și îmbunătățească rezultatele anterioare.

Așteptările cele mai mari, în ce privește sportivii din Roman, se leagă, bineînțeles, de Bianca Perie (foto). În mai, multipla medaliată în competiții mondiale, la juniori, europene și naționale, la tineret și seniori, a fost tot prima la aruncarea ciocanului, dar fără contracandidată și rezultat pe măsura valorii și a performanțelor din anii trecuți. Atunci, eleva antrenorului emerit Lucică Cucoș a aruncat 67,73 metri după ce, în urmă cu câteva săptămâni, câștigase concursul Grand Prix din Bacău, cu 65,19 metri. N-a spart norii nici la recent disputatele întreceri ale Campionatului European, pe echipe, concurs în care a aruncat 67,51 metri. Romașcana este, însă, încă departe de aruncările care i-au adus medalii la europene și locul al șaselea la mondialele de seniori, recordul personal fiind de 73,52 metri.

De asemenea, se așteaptă confirmări de la Carla Sescu și Ionuț Alexandru Cozma, spre exemplu, sportivi în ascensiune. Constantă în rezultate, în ultima perioadă, junioara Carla Francesca Sescu, sportivă legitimată la Liceul cu Program Sportiv Roman, unde este pregătită de un alt antrenor emerit, Emilian Floroiu, a terminat pe locul I în proba de aruncare a discului, cu o aruncare de 46,75 metri. Ionuț Cozma, tot de la LPS Roman, a aruncat ciocanul de 6 kilograme la 55,04 metri, suficient pentru a-și depăși toți partenerii de întrecere în proba amintită.

Rezultate notabile au mai realizat, în prima etapă, Gabriel Tudorache, de la Clubul Atletic – locul al treilea în proba de 400 metri garduri, Cătălin Zaharia, tot de la CA – al treilea la aruncarea suliței, Marius Musteață (LPS) – al patrulea la aruncarea ciocanului de 6 kilograme și la aruncarea greutății, Teofil Stan – locul al patrulea la aruncarea discului de 1,74 kilograme și Cosmin Rojniță – al cincilea clasat la aruncarea suliței, juniori.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0