Escrocilor nu le lipsește inventivitatea: înșelat prin metoda „Generatorul”

Escrocilor nu le lipsește inventivitatea: înșelat prin metoda „Generatorul”

Director de bancă, secretar de stat, urmărit penal, șef la Electrica
Un deținut a înșelat cu 23.000 de lei două bătrâne din Oniceni și Valea Ursului
I-AU DAT ÎN VILEAG PE CEI CARE ÎNŞELAU BĂTRÂNI PRIN METODA „ACCIDENTUL”

 

bani1706c-680x365O nouă metodă de înșelăciune face victime printre amatorii de chilipiruri. Un nemțean a fost înșelat, la finalul săptămânii trecute, după ce a fost convins să plătească mai puțin pentru un generator electric.

Vineri, 7 octombrie, în jurul orei 14.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tarcău au fost sesizaţi despre faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orelor 13.00, o persoană a fost înșelată de către un cetăţean străin pe raza satului Tarcău. Din primele verificări efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, în timp ce persoana vătămată, un bărbat de 41 de ani, din Tarcău, se deplasa pe raza localității, a fost abordat de un bărbat italian care a pretins că-i vinde un generator electric în schimbul sumei de 1.500 lei, generator pentru care i-a prezentat o factura de 1.900 euro. După ce a primit suma de 1.500 lei, cetăţeanul străin a plecat cu un autoturism marca Dacia, iar bărbatul, făcând proba generatorului, a observat că nu funcţionează în parametri specificaţi.

„Polițiștii au sesizat și colegii din localitățile învecinate, care au efectuat filtre, iar pe raza satului Bistriţa a fost oprit în trafic cetăţeanul străin, fiind legitimat în persoana unui bărbat de 48 de ani, din Italia. Prejudiciul în cauză a fost recuperat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înșelăciune”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!