Prima paginăSocial

Eroul Boșteog, preşedintele Asociației Veteranilor de Război, a plecat în pace și liniște

Dimensiune text

Neculai Boşteog a fost unul dintre românii care au contribuit la eliberarea României.

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, filiala Roman, colonel (r.) Neculai Boşteog, a murit miercuri, 26 noiembrie, la vârsta de 92 de ani. Neculai Boşteog a fost unul dintre românii care au contribuit la eliberarea României. Este unul dintre miile de români care au luptat cu puşca în mână, au răbdat de foame şi de frig pentru apărarea ţării şi a credinţei străbune ortodoxe şi pentru întregirea neamului.

Neculai Boşteog a absolvit, în 1943, Școala Militară de Subofiţeri de la Făgăraş, fiind înaintat la gradul de sergent major. În 1951 a urmat Școala Militară de Ofiţeri de la Iaşi, primind la absolvire gradul de sublocotenent. Pentru a pregăti soldaţii din unităţile militare, s-a prefecţionat în cadrul Centrului de Educaţie Fizică din Bucureşti, începând cu 1947.

A cunoscut îndeaproape ororile frontului, dar şi bucuria revenirii din infern,  ajungând până la gradul de colonel

Colonelul Boşteog s-a făcut remarcat, în ultimii ani, prin eforturile pe care le-a depus în cadrul filialei Roman a Asociaţiei Veteranilor de Război, pentru ca veteranii să nu fie văduviţi de drepturile conferite prin lege, dar şi prin faptul că, în ciuda vârstei înaintate, nu lipsea niciodată de la momentele de comemorare a eroilor şi veteranilor de război organizate în municipiul Roman.

Neculai Boşteog se duce în lumea de dincolo cu conştiinţa împăcată că şi-a îndeplinit cea mai sfântă datorie faţă de ţară şi cu regretul că nu a primit gradul de general, pentru care făcuse demersuri în ultima vreme, ca o încununare a anilor în care s-a aflat în bătaia gloanţelor.COMENTARII

WORDPRESS: 0