Eroii neamului, omagiaţi de Înălţare

Eroii neamului, omagiaţi de Înălţare

Dimensiune text

 

Joi, 9 iunie, cu ocazia sărbătorii Înălţării Domnului şi a Zilei Eroilor, în ţară au fost pomeniţi eroii români căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpul de luptă.

Romaşcani de toate vârstele, alături de autorităţile locale, reprezentanţi ai Garnizoanei Roman, ai veteranilor de război şi ai unităţilor de învăţământ, au celebrat, de ziua Înălţării Domnului, sărbătoarea naţională a Zilei Eroilor, la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea” din Roman. În memoria celor căzuţi în luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului, au fost rostite alocuţiuni ce au evocat momente cruciale din istoria patriei noastre şi sacrificiile înaintaşilor. Oficialităţile prezente au depus coroane şi jerbe. Tot joi, primarul Laurenţiu Leoreanu, alături de romaşcanii din cartierul Nicolae Bălcescu, a adus un omagiu eroilor căzuţi pentru patrie în Primul şi cel De-al Doilea Război Mondial. Împreună cu locuitorii din cartierul Nicolae Bălcescu, primarul a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din curtea Bisericii „Sfântul Ilie”.

Reprezentanţii instituţiilor publice din judeţ, ai organizaţiilor constituite în memoria eroilor şi ai formaţiunilor politice au depus coroane de flori în cinstea eroilor neamului, la Cimitirul Eroilor din municipiul Piatra Neamţ. „An de an, în ziua de Înălţare, îi omagiem pe eroii neamului, pe cei care şi-au pierdut viaţa pe câmpurile de luptă, pentru apărarea ţării. Noi, ca urmaşi ai lor, avem obligaţia morală să le păstrăm veşnică amintirea! Nu îi vom uita niciodată!”, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

ziua-eroilor-inaltare-02

ziua-eroilor-inaltare-03

ziua-eroilor-inaltare-04

ziua-eroilor-inaltare-01

 

 

 



COMENTARII

WORDPRESS: 0