Prima paginăRoman

Eroii au fost omagiați la monumentul din cimitir

Dimensiune text

Eroii români au fost omagiați, joi, la Monumentul Eroilor din cimitirul „Eternitatea”. La manifestare au participat sute de persoane, autorități, reprezentanți ai partidelor politice sau ai unor firme, elevi de liceu și de școală primară.

 

 

Așa cum se obișnuiește, evenimentul a început cu oficierea unei slujbe de pomenire în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă.

ziua eroilor 10052„Astăzi, ca în fiecare an, ne aflăm la Monumentul Eroilor pentru a-i comemora pe cei care care nu mai sunt printre noi, dar au contribuit la o Europă liberă, la o Românie independentă, în contextul anilor 1800. Vorbim de anul 1877, un moment în care, așa cum Mihail Kogălniceanu anunța de la tribuna Parlamentului, am devenit o națiune independentă, de sine stătătoare, o națiune liberă, o națiune pentru care o armată românească de 120.000 de oameni a contribuit și și-a vărsat sângele, pentru ca astăzi să avem o țară neatârnată. Au fost eroii care s-au îngropat în pământul țării și în pământul Bulgariei. Vorbim, apoi, de 9 mai 1945, când am contribuit esențial la terminarea unui război nedrept. Iar pe data de 9 mai 1950 s-a pus piatra de temelie a unei Europe mari, cel mai important edificiu al contemporaneității. Putem spune că este și ziua noastră, a românilor, a României, ca parte integrantă a unei Europe unite. Așadar, astăzi, aici, suntem cu toții pentru a-i comemora pe eroii noștri, pe cei care și-au adus contribuția, și-au vărsat sângele pentru ca România să poată fi înscrisă definitiv pe o linie a statelor independente, respectate și, iată, în plină modernizare”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

La Monumentul Eroilor au fost depuse coroane din partea Garnizoanei Roman, a Primăriei, a partidelor politice, a societăților comerciale, dar și din partea unităților de învățământ din oraș. Momentul festiv s-a închiat cu o paradă a militarilor, care a fost aplaudată îndelung de toți cei prezenți la manifestare.

ziua eroilor 10053   ziua eroilor 10054ziua eroilor 10055

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • opinia 8 ani

    eroi vechi, ,,eroi” de azi…