Eroii au fost comemorați de sute de romașcani

Dimensiune text

Romașcani de toate vârstele au adus un omagiu eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

 

 

Joi, de Ziua Eroilor, reprezentanții administrației locale, oamenii politici, elevii și profesorii lor, alături de reprezentanți ai agenților economici și de romașcani de toate vârstele au adus un omagiu arătând prețuirea față de cei care și-au jertfit viața pentru libertatea și onoarea țării.

La Monumentul Eroilor, romașcanii au depus coroane de flori, iar în memoria martirilor neamului a fost oficiat un ceremonial religios și a fost organizată o paradă militară.

„Înălțarea Domnului înseamnă încununarea operei de izbăvire și mântuire a lumii, pe care Mântuitorul nostru a săvârșit-o, după lupte și jertfe și suferințe care au trecut dincolo de bariera morții. În același timp, noi comemorăm eroii neamului care au răspuns chemării Domnului de a-L urma, pentru libertate și dreptate. Aceștia au dăruit poporului, neamului nostru, dezrobirea, pacea și liniștea. Eroii noștri, pe care astăzi îi cinstim cu recunoștință, au înălțat neamul românesc în darul sfânt al libertății, al unității și al demnității naționale. Ei au apărat vatra strămoșeasă și ne-au dăruit nouă o moștenire frumoasă, pe care trebuie să o apărăm cu toată ființa noastră”, a declarat colonelul (r) Miluță Aniculăesei, președintele Asociației Ofițerilor în Retragere, filiala Roman.

Sutele de participanți care au fost la cimitirul „Eternitatea” nu au plecat până când militarii nu au defilat, acesta fiind, de altfel, cel mai așteptat moment al evenimentului. Aceasta a fost a treia manifestare care a avut loc la Monumentul Eroilor în acest an. Pe data de 29 aprilie a fost sărbătorită Ziua Veteranilor de Război, iar pe data de 9 mai a fost marcată Ziua independenței de stat a României, terminarea celui de-al doilea război mondial și Ziua Europei.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Micutul 7 ani

    ” a declarat colonelul (r) Miluță Aniculăesei, președintele Asociației Ofițerilor în Retragere, filiala Roman.”
    serios ? Mai bine ati ciuli urechile. A spus ca e din Asociatia cadrelor militare in rezerva si retragere , filiala Roman.
    Dar la cati cititori are Zdr-ul, lasa ca merge si asa.:)

  • „Sutele de participanți care au fost la cimitirul “Eternitatea” nu au plecat până când militarii nu au defilat, acesta fiind, de altfel, cel mai așteptat moment al evenimentului”. Noroc ca a defilat armata ca sute de romascani nu mai plecau acasa. Participau la tombola pentru garsoniere cu intrarea prin tavan. Ca doar de aia colectau capace.