Episcopul Melchisedec Ștefănescu, pomenit la 190 de ani de la naştere

Dimensiune text

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a organizat vineri, 15 februarie, o manifestare religioasă la împlinirea a 190 de ani de la naşterea marelui episcop Melchisedec Ștefănescu. La eveniment au participat preoţi, profesori, elevi ai Liceului Teologic Ortodox din Roman, copii care învaţă la aşezământul din cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec” şi credincioşi romaşcani.

 

 

Slujba de pomenire a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Episcopul-vicar a ţinut un cuvânt de învăţătură, în care a reliefat personalitatea celui comemorat şi rolul pe care acesta l-a jucat în viaţa Bisericii Ortodoxe Române, în general, şi a Eparhiei Romanului şi Bacăului, în mod special.

A fost unul dintre cei mai remarcabili episcopi, datorită implicării sale în toate ramurile societăţii timpului său. A fost participant şi corifeu al Unirii Moldovei cu Țara Românească, unul dintre fervenţii episcopi care s-a implicat în viaţa Bisericii din cea de-a doua jumătate a veacului al XIX-lea, fiind recunoscut «părintele autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române»„, a spus episcopul-vicar.

De numele episcopului Melchisedec Ștefănescu se leagă clădirile pe care le-a lăsat moştenire comunităţii şi ctitorirea Seminarului Teologic Ortodox din Roman. „Prin episcopul Melchisedec, Romanul a devenit una dintre cele mai importante eparhii ale Bisericii noastre„, a mai spus PS Ioachim Băcăuanul.

Toţi cei prezenţi au depus flori la mormântul episcopului, în semn de recunoştinţă pentru cel care şi-a dedicat viaţa slujirii lui Dumnezeu şi semenilor săi.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0