Prima paginăReligie

Episcopul emerit Petru Gherghel, internat în spital infectat cu COVID-19

Episcopul emerit Petru Gherghel, internat în spital infectat cu COVID-19

Dimensiune text

 

Episcopul emerit de Iași PS Petru Gherghel, în vârstă de 80 de ani, a contactat noul coronavirus COVID-19 și se află internat într-un spital din Iași, au anunțat sâmbătă reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

„Dragi prieteni, vă rugăm să-l purtați în rugăciune pe PS Petru Gherghel, episcop emerit, care, de câteva zile, este internat într-un spital din Iași pentru mai multe investigații, fiind confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2. În aceste momente, starea Preasfințitului Petru este stabilă, rămânând sub supravegherea medicilor. Forma bolii este una ușoară, dar medicii continuă să-l supravegheze având în vedere vârsta înaintată a Preasfinției Sale.  Preasfințitul Petru ne-a spus să vă transmitem că vă mulțumește tuturor celor care vă gândiți și vă rugați pentru sănătatea Preasfinției Sale”, a transmis preotul Adrian Blăjuță, purtător de cuvânt în cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Originar din Gherăești, Neamț, PS Petru Gherghel s-a aflat la cârma Diecezei de Iași din 1978 – până în 1990 ca administrator apostolic și din 1990 până în august 2019 ca episcop, până la retragerea sa din cauza vârstei.

Reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice de Iași au mai precizat că papa Francisc, care deseori s-a rugat pentru medicii și autoritățile din lumea întreagă pentru ca să gestioneze în spirit de slujire criza sanitară, s-a rugat, duminică, pentru bolnavii infectați cu COVID-19 care și-au pierdut viața în urma incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. „Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!”, a transmis papa Fracisc la rugăciunea „Îngerul Domnului” de duminică, 15 noiembrie, citat de Vatican News.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0