Emilia Arcan spre Senat, via consilier personal al preşedintelui Arsene

Emilia Arcan spre Senat, via consilier personal al preşedintelui Arsene

[FOTO] Surprize, surprize: primarul Laurenţiu Leoreanu nu a fost învestit
Trei ani de închisoare pentru fraude la alegeri
DREPTUL cititorilor Ziarului de Roman la informare, refuzat de Biroul Electoral Local

 

Emilia ArcanÎn patru ani, despre Emilia Arcan se poate spune că a avut cel mai fulminant parcurs, trecând prin toate etapele administrativ politice. A fost membru PSD, a condus organizaţia de femei a PSD, a ajuns consilier judeţean, a fost aleasă vicepreşedinte a Consiliului Judeţean şi, în ultimele aproape şase luni, a condus forul legislativ din funcţia de preşedinte. După alegerile din luna trecută, Emilia Arcan a fost învestită ca şi consilier judeţean, dar, după preluarea mandatului, a decis acum să renunţe la această calitate şi să se dedice în mod direct administraţiei Consiliului Judeţean, ca şi consilier personal al preşedintelui Ionel Arsene. Dar, cariera Emiliei Arcan ar putea să ia o altă întorsătură la alegerile parlamentare din toamnă, unde aceasta vrea să obţină o funcţie de senator.

Emilia Arcan a predat, în aceste zile, ştafeta de la Consiliul Judeţean către noul preşedinte, iar de joi, 7 iulie, a decis să renunţe la calitatea de consilier judeţean pentru cea de consilier personal: „Preşedintele Consiliului Judeţean are dreptul la patru consilieri personali şi la un city manager – administrator, această ultimă funcţie urmând să fie cât de curând scoasă la concurs. Eu am optat pentru funcţia de consilier personal al preşedintelui Ionel Arsene, cu atribuţii pe tot ceea ce înseamnă managementul instituţional. Expertiza profesională acumulată în cei trei ani şi jumătate în care am ocupat funcţia de vicepreşedinte şi ultimele luni cât am fost preşedinte al Consiliului Judeţean mă recomandă pentru ocuparea funcţie de consilier personal. La solicitarea preşedintelui, voi îndeplini orice atribuţie, conform competenţelor”, a precizat noul consilier personal al preşedintelui Ionel Arsene.

Emilia Arcan a recunoscut faptul că, pentru alegerile parlamentare din toamnă, vrea să figureze pe listele PSD pentru un post de senator: „Optez pentru o funcţia la Senat. S-au purtat unele discuţii la partid, dar listele cu numele celor propuşi pentru funcţiile de deputat şi senator vor fi supuse votului în Comitetul Judeţean al PSD”.

Reamintim faptul că la alegerile parlamentare din acest an nu va mai fi un vot uninominal, ci pe liste.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!