Eliza Chirilă predă ștafeta ca delegat de tineret la ONU

Fosta elevă a CNRV, studentă la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane, a participat la numeroase evenimente internaţionale şi la campanii prin care a promovat valorile ONU.

 

Eliza Chirilă, fostă elevă a Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, termină, vara aceasta, mandatul ca Delegat de Tineret la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), o experienţă care va cântări mult în CV-ul ei.

Eliza Chirilă este studentă în anul IV la Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane şi vicepreşedinta pe relaţii externe a Uniunii Studenţilor din România. Tânăra s-a făcut remarcată încă din anii de liceu, participând la numeroase activităţi de voluntariat, dezvoltând şi coordonând, în tot acest timp, o gamă vastă de proiecte naţionale şi internaţionale pentru structurile din care a făcut parte. Experienţa dobândită în lucrul cu tinerii şi conferinţele internaţionale la care a participat au recomandat-o pentru câştigarea mandatului 2013 – 2014 de Delegat de Tineret al României la ONU.

Împreună cu cel de-al doilea delegat, Cosmin Chiriță, Eliza a realizat consultări cu tinerii, în Bucureşti şi în teritoriu, a organizat diverse evenimente pe problematici de tineret şi campanii prin care au fost promovate valorile ONU.

chirila 03În cifre, mandatul celor doi tineri a însemnat, printre altele, trei rezoluţii ONU cu privire la tineret şi familie, întâlniri cu peste 700 de tineri, la nivel internaţional, în faţa cărora au reprezentat România, întâlniri cu peste 800 de tineri în turul naţional din 12 oraşe din ţară, în care au organizat 14 evenimente împreună cu partenerii locali, întâlnirea cu peste 1.000 de tineri – speakeri şi facilitatori.

A venit timpul ca cei doi tineri să predea ştafeta. Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, a lansat apelul de candidaturi pentru selecţia Delegaţilor de Tineret ai României la ONU pentru mandatul 2014 – 2015. Aflat la VIII-a ediţie, „Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite” este un program guvernamental de reprezentare publică a intereselor tinerilor români la nivel internaţional. Cei doi delegaţi, cu vârste între 18 şi 25 de ani, sunt selectaţi anual printr-un proces naţional şi deschis de selecţie. Ei vor reprezintă interesele generaţiei lor în cadrul lucrărilor organismelor ONU şi în urma consultărilor cu tinerii.

„Recomand acest program din toată inima. Este o oportunitate fantastică pentru tineri de a face networking (extinderea reţelei de contacte – n.r.) la nivel înalt, de a se familiariza cu lumea diplomatică, de a cunoaşte mii de tineri din întreaga lume şi, mai ales, de a-şi face vocea – a lor şi a generaţiei pe care o reprezintă – auzită la nivel mondial”, a spus Eliza Chirilă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0