Prima paginăEducatie

Eliminat de la simulare

Dimensiune text

Un elev de clasa a XII-a a încercat să copie la simulare și a fost eliminat. Prezența la simulare a fost foarte bună, atât la gimnaziu, cât și la liceu.

 

 

Elevii din ultimul an de liceu și cei de clasa a VIII-a de la școlile și liceele din județ au participat luni, 11 martie, la simularea probei scrise a evaluării naționale pentru clasa a VIII-a și a examenului de bacalaureat. Simularea s-a desfășurat în condiții identice cu examenul de bacalaurerat, fiind aplicate toate prevederile din metodologia de organizare, de la preluarea și multiplicarea subiectelor, la supravegherea video a sălilor de examen. Simularea a făcut deja o victimă: un elev a fost eliminat, fiind surprins în timp ce încerca să copie folosind telefonul mobil. Chiar dacă nu era la bacalaureat, a primit sancțiunea aplicată pentru fraudă, fiind eliminat din examen.

„Simularea a fost organizată cu seriozitate în toate unitățile școlare, fiind aplicate toate prevederile din regulament. Faptul că un elev a fost eliminat reprezintă o dovadă a modului responsabil în care simularea s-a organizat și desfășurat. Elevul eliminat nu va fi sancționat. În protocolul pe care noi l-am întocmit la nivelul inspectoratului școlar nu a fost prevăzută o sancțiune, întrucât nu ne-am așteptat la astfel de tentative. Școala la care învață poate hotărî, eventual, o sancțiune. Consider că eliminarea lui reprezintă un semnal de alarmă pentru colegi, privitor nu doar la modul serios în care organizăm simularea, cât, mai ales, față de examenul care va avea loc în vară”, a spus inspectorul școlar Camelia Neța, care a coordonat simularea în unitățile școlare nemțene.

Prezența la proba de limba română a fost foarte bună. Astfel, din cei 5.156 de elevi de clasa a VIII-a înscriși, au fost prezenți 5.052 de elevi. La bacalaureat s-au înregistrat 113 absenți la învățământul de zi, 88 din rândul celor din învățământul seral și 33 dintre elevii din ultimul an de liceu la frecvență redusă. Absolvenții din seriile anterioare nu s-au arătat deloc interesați de posibilitatea de a-și verifica pregătirea înaintea examenului. Din întreg județul s-au înscris doar trei candidați, iar la simulare s-a prezentat doar unul, deși mai bine de 2.000 de absolvenți au ratat examenul în 2012. „Prezența la simulare a fost foarte bună, ceea ce dovedește implicarea activă a conducerilor unităților de învățământ, care i-au făcut pe elevi să conștientizeze importanța participării la simulare. Este un mod de a-și verifica pregătirea pentru examen și, în același timp, o posibilitate de a se acomoda cu condițiile de examen”, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.

Lucrările vor fi corectate de comisii de profesori din cadrul fiecărei unități școlare, iar pe baza notelor obținute se vor întocmi planuri remediale.

COMENTARII

WORDPRESS: 0