Eliminat de la simulare din cauza telefonului mobil, la „Roman-Vodă”

Eliminat de la simulare din cauza telefonului mobil, la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

 

Joi, 16 martie, s-a desfășurat a doua probă scrisă din cadrul simulării evaluării naționale și bacalaureatului, pentru elevii claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a – proba scrisă la matematică, pentru simularea evaluării naționale, și proba scrisă obligatorie a profilului, pentru bacalaureat. În unitățile de învățământ din județul Neamț, au participat la a doua probă scrisă a simulării 4.398 de elevi de clasa a VIII-a, 3.708 de elevi de clasa a XI-a și 3.742 de elevi de clasa a XII-a. Peste 400 de elevi din Neamț au absentat joi de la simulare: 124 de clasa a VIII-a, 180 de clasa a XI-a și 109 de clasa a XII-a. Doar 358 de absenți s-au înregistrat luni, 13 martie, în județ, la prima probă a simulării, la limba și literatura română.

„În câteva localități din jurul Romanului au existat, pe parcursul probei, scurte întreruperi ale curentului electric, dar activitatea s-a desfășurat în mod normal. A fost eliminat un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Național «Roman-Vodă» din Roman, din cauza telefonului, deși elevii au fost instruiți despre rigorile unui astfel de examen”, precizează un comunicat de presă al ISJ Neamț.

Vineri, 17 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, care va fi susținută numai de elevii claselor a XII-a. Potrivit calendarului, toate rezultatele vor fi afișate pe 31 martie. Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia. Ordinul mai prevede că vor avea loc discuții la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0