Elicopterele Unității Speciale de Aviație Iași au intervenit la Roman, în cadrul unui exercițiu al ISU Neamț

Elicopterele Unității Speciale de Aviație Iași au intervenit la Roman, în cadrul unui exercițiu al ISU Neamț

Dimensiune text

 

Un amplu exercițiu pentru verificarea capacității de intervenție în situații de urgență a fost derulat miercuri, 24 mai, în municipiul Roman, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Neamț.

La acest exercițiu au mai participat Inspectoratul Județean de Poliție Neamț, Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț, Serviciul Județean de Ambulanță Neamț, unitățile de primire urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman și al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Roman, precum și Unitatea Specială de Aviație Iași din cadrul Inspectoratului General de Aviație, ale cărei elicoptere au zburat de mai multe ori deasupra Romanului în cursul zilei de miercuri, la fel cum au făcut-o și luni în vederea pregătirii exercițiului.

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren a avut tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Neamț în cooperare cu alte componente ale Sistemului național de management pentru situații de urgență, pentru intervenția în cazul producerii unui seism în municipiul Roman” și aplicarea planului roșu de intervenție. Forțele participante la exercițiu au fost concentrate pe platforma Polirom.

„Scenariul exercițiului a presupus producerea unui seism în zona Vrancea, cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, care a afectat și municipiul Roman. Conform scenariului, în urma acestui seism au apărut prăbușiri de clădiri și incendii, pentru recunoaștere fiind implicată și Unitatea Specială de Aviație de la Iași. Obiectivele exercițiului au fost verificarea capacității de răspuns a forțelor de intervenție în cazul producerii unui cutremur major în municipiul Roman și antrenarea personalului ISU Neamț pentru punerea în aplicare a planului de acțiune în cadrul producerii situațiilor generate de incendii și seism”, a precizat sublocotenent Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0